Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Με καταλήψεις απαντούν οι φοιτητές στις μεθοδεύσεις Φορτσάκη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του Καποδιστριακού ως απάντηση στις μεθοδεύσεις του Θεόδωρου Φορτσάκη για αντικατάσταση των φοιτητικών συλλόγων
από ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα.

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Καποδιστριακού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Οικονομικό τμήμα της Νομικής, η Νομική Σχολή Αθηνών, το Γεωπονικό, οι χημικοί-μηχανικοί και η αρχιτεκτονική του Πολυτεχνείου,  κατειλλημένες σχολές και σε Πάτρα και Ρέθυμνο. 

Την παραίτηση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ ζητά η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων.

Υπέρ της  ανασυγκρότησης  του φοιτητικού κινήματος τάσσεται ο Λοβέρδος  και η ΟΝΝΕΔ, σιγοντάροντας την πρόταση Φορτσάκη. Συλλαλητήριο αύριο στις 12 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ νέες συνελεύσεις σήμερα πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι 6 σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά από την άρνηση του Πρύτανη Ιωάννη Γκόλια να συμμετάσχουν οι φοιτητές στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί αναφορικά με την ανακοίνωση Φορτσάκη.



Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου χθες, την οποία οι πρυτανικές αρχές χαρακτήρισαν «αυθαίρετη».


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου