Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Προαπαιτρούμενα της μεταμνημονιακής περιόδου


Διαβάζοντας σχόλια και άρθρα στον τύπο, τα βασικά επιχειρήματα για την μεταμνημονιακή περίοδο που θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στο πώς θα αντισταθεί στις
επιθέσεις των δανειστών και των κυβερνήσεων της Ευρώπης.

Ένα ερώτημα που και βάση έχει και είναι το βασικό για την πορεία της κυβέρνησης της αριστεράς (το ερώτημα που θα βρείτε τα λεφτά μετά τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη ατόνησε).

Νομίζω ότι οι συμμαχίες αποτελούν βασική προτεραιότητα μετά της εκλογές. Αν γίνουν με αποφασιστικότητα βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του προγράμματος σωτηρίας έχει μεγάλες πιθανότητες να υλοποιηθεί.
 
Το κύριο όμως είναι πόσο ο λαός είναι έτοιμος για μια πολύχρονη μάχη με θυσίες, στερήσεις, υπομονή και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση; Εκτός από τοπικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης και αντίδρασης δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο αντίστασης στον ανοικτό πόλεμο του κεφαλαίου.

Χωρίς την συνεχή και αγωνιστική συμπαράσταση του λαού, είναι σίγουρο ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθούν και θα αναπροσαρμοστούν. Δεν αρκούν οι εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ (με θολές θέσεις μερικών στελεχών).

Χρειάζεται να κερδηθεί στον λαό η μάχη αλλαγής νοοτροπίας, αξιοκρατίας, εμβολιασμού με λογικές συλλογικότητας, κοινωνικής προσφοράς , να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία κλπ...

Αλλιώς ας δεχτούμε άλλη μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Να κυβερνήσει στα πλαίσια των επιταγών των τραπεζών-τοκογλύφων με μερικές δημοκρατικές παραχωρήσεις και μικρή αναπροσαρμογή των μισθών.

Υ.Γ. Φοβάμαι ένα λαό απροετοίμαστο, παθητικό, με μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδρά αν δεν εκπληρωθούν άμεσα οι επιθυμίες του. Σ΄αυτό θα βοηθήσουν οι κατευθυνόμενοι ακροδεξιοί, τα ΜΜΕ και οι ιδεολογικά " καθαροί", αποστεωμένοι του ΚΚΕ.

* ο Βασίλης Αγγούρης είναι εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου