Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Χαρά Καφαντάρη: Ο αγωνιστής Δήμαρχος καταδικάζεται, το Ελληνικό «χαρίζεται» στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα…

Η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για το άνοιγμα του πάρκου της 129ΠΥ στο Ελληνικό.

Μετά τη γνωστοποίηση της καταδικαστικής για τους τρεις επικεφαλής τότε των παρατάξων του Δήμου Ελληνικού (μεταξύ αυτών και του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Πριν από μία εβδομάδα εσπευσμένα, και μάλιστα με αδιαφανείς και «αμφισβητούμενες» διαδικασίες, υπογράφτηκε η σύμβαση «ξεπουλήματος» των 6200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και της ακτής του Αγ. Κοσμά, «δώρο» σε καινούργιους μνηστήρες του real estate.
 
Πρόκειται για οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο.

Οικονομικό, γιατί η αξία εκποίησης είναι κατά 222% μικρότερη από την ήδη υποβαθμισμένη, λόγω κρίσης, εκτίμηση του ΤΕΕ, με αποτέλεσμα το «ξεπούλημα» δημόσιας περιουσίας.

Περιβαλλοντικό, διότι ένας από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, αντί να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις και να αποτελέσει «ανάσα» ζωής για τους πολύπαθους πολίτες, θα γεμίσει τσιμέντο, επιβαρύνοντας το ήδη υποβαθμισμένο περιβαλλοντικά λεκανοπέδιο της Αττικής,την εποχή μάλιστα που η κλιματική αλλαγή επελαύνει.

Και ενώ η κυβέρνηση ολοκληρώνει την εγκληματική εκποίηση του Ελληνικού, λίγες μέρες μετά από την υπογραφή της σύμβασης ο τ. Δήμαρχος του Ελληνικού Χ. Κορτζίδης, ένας τ. Δήμαρχος και ένας υποψήφιος Δήμαρχος καταδικάζονται διότι έπραξαν το αυτονόητο και «υπηρέτησαν» το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, μετατρέποντας ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι του παλιού αεροδρομίου σε παιδική χαρά και γηπεδάκι 5x5 για τους δημότες του Ελληνικού.
 
Η όλη διαδικασία αποτελεί -πέρα από όλα τα άλλα- περιφρόνηση των πολιτών, των κινημάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας που αγωνίζονται χρόνια, διότι οι ανάγκες των πολιτών είναι πάνω από τα κέρδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου