Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ο Θουκυδίδης: οι μαθητές αγωνίζονται για μόρφωση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Χιλιάδες μαθητές αυτή την βδομάδα, σε όλη την Ελλάδα, βγήκαν στους δρόμους με διαδηλώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές δεν πραγματοποιούν «εθιμοτυπικές» κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας και άλλοι. Έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα.

Ξεσηκώνονται ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων (ή αλλιώς «Τράπεζα Θυμάτων» όπως την αποκαλούν οι μαθητές), ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει, όπως και τις οικογένειές τους («ιδιαίτερα», φροντιστήρια κ.τ.λ)

Με το νόμο για το «Νέο Λύκειο» άλλαξε και ο τρόπος πρόσβασης των μαθητών. Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες παιδιά έμειναν πέρσι μετεξεταστέοι ή  στην ίδια τάξη.

Νοέμβρης και τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών... Η κυβέρνηση μιλάει για «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών», μ’ αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών, την ίδια ώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ακόμα χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! Την ίδια ώρα, που  το Υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι δεν θα καλύψει όλα τα κενά και μάλιστα τα σχολεία θα λειτουργούν «με επάρκεια κι όχι με πληρότητα», χωρίς να δώσουν χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και εξετάζει  το ενδεχόμενο να απευθυνθεί σε εθελοντές…. τι εννοεί ο «ποιητής»;;;!

Κυβέρνηση-εισαγγελείς-αστυνομία έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές. Με συλλήψεις, εγκυκλίους, ακόμα και ξυλοδαρμούς. Από κοντά και οι γνωστοί «αγανακτισμένοι» γονείς, που έκαναν πάλι την εμφάνισή τους.

Η κυβέρνηση εγκληματεί ενάντια στα παιδιά! Αναρωτιόμαστε όμως, γι’ αυτό το έγκλημα ποιος θα πληρώσει;

Εισαγγελική εγκύκλιος ζητάει από τους καθηγητές να γίνουν ακόμα και καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων...! Ταυτόχρονα, απειλούν τους γονείς των μαθητών που κινητοποιούνται με την κατηγορία της «παραμέλησης ανηλίκου».

Κυβερνήσεις-Ε.Ε. και πλουτοκρατία ετοιμάζουν για τη νεολαία μια ζωή χωρίς μόρφωση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, μια ζωή κυριολεκτικά κόλαση!

Καταδιώκουν τους μαθητές που διαπράττουν το «έγκλημα» του αγώνα και της διεκδίκησης!

Καταγγέλλουμε τις απειλές, την τρομοκρατία. Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στους μαθητές.

Να γίνουμε όλοι μια γροθιά, γονείς-εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου