Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κωνσταντάτος: Θρίαμβος στον ΟΝΑΔΕΑ! - Κορτζίδης: Ελάτε τώρα ! ...


Πριν λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αναρτήθηκε η παρακάτω είδηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΟΝΑΔΕΑ:


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΝΑΔΕΑ
Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και του  Προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ κ.Καλιντέρη δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών του οργανισμού που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν. Με παρέμβαση του Δημάρχου και του Προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη του Οργανισμού στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και εν συνεχεία στις  4-11-2014 το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε  το υπ΄ αριθμ. 41065 έγγραφο όπου ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση  ύψους 682.981€.
Για τον Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. αυτό αποτελεί απόφαση ιστορικής σημασίας μιας και μετά την εξ ολοκλήρου αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, το Νομικό Πρόσωπο γυρίζει σελίδα και  μπορεί πλέον να προχωρήσει σε υλοποίηση του οράματος και των στόχων της νέας διοίκησης . Αξίζουν συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου  καθώς και το οικονομικό τμήμα του Αθλητικού Οργανισμού για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλλαν ολο αυτό το διάστημα.
Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ κ. Καλιντέρης  δήλωσε τα εξής :’ Ως νέα διοίκηση από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την εξεύρεση οριστικής λύση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού και την οικονομική εξυγίανση του. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου και του Αθλητικού Οργανισμού γιατί καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απαλλαγούμε από τα βάρη των ληξιπρόθεσμων οφειλών .Ο Αθλητικός Οργανισμός επιτελεί σπουδαίο αθλητικό, κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο και με την βοήθεια όλων των εργαζομένων σε αυτόν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε πλέον τις  υποδομές μας και να εμπλουτίσουμε με νέα προγράμματα τις δράσεις μας.
Καυστική η απάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας:

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ


" Θριαμβολογεί ο κ. Κωνσταντάτος στην ιστοσελίδα του δήμου ότι με συντονισμένες ενέργειες, μαζί με τον πρόεδρο του ΟΝΑΔΕΑ κ. Καλιντέρη πέτυχαν να αποσπάσουν από τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα επιχορήγηση ύψους 682.981€ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του αθλητικού οργανισμού.
Οι ενέργειες για την ένταξη του ΟΝΑΔΕΑ στους επιχορηγούμενους από το υπουργείο Οικονομικών οργανισμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές έγιναν επί θητείας Χρήστου Κορτζίδη. Με την καθοριστική συμβολή των υπηρεσιών του δήμου, το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων Ληξιπρόθεσμων Οφειλών μεταξύ του δήμου και του υπουργείου οικονομικών υπογράφηκε στις 15-5-2014.
Με την υπ΄αριθμό 41065/4-11-2014 απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιχορηγούνται εκτός από τον ΟΝΑΔΕΑ άλλα δύο νομικά πρόσωπα των δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Πολυγύρου Χαλκιδικής. Δεν γνωρίζουμε αν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι παρουσιάζουν και αυτοί ως προσωπική τους επιτυχία την επιχορήγηση ή αν τους κλέβει όλη τη δόξα ο κ. Κωνσταντάτος.
Ο κ. Κωνσταντάτος αναφέρεται αόριστα σε χρέη του ΟΝΑΔΕΑ τα οποία δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν. Ποιο παρελθόν όμως; Δεν το διευκρινίζει.
Για την ιστορική λοιπόν αλήθεια ενημερώνουμε ότι την 1-1-11 παραλάβαμε τον ΟΝΑΔΕΑ με χρέος 1.649.000 € το οποίο μέχρι το 2013 το μειώσαμε κατά περίπου ένα εκατομμύριο (966.019 €). Οι τελευταίες ληξιπρόθεσμες οφειλές κλείνουν με την τελευταία επιχορήγηση.
Ο Χρήστος Κορτζίδης και οι συνεργάτες του ξεχρέωσαν τον ΟΝΑΔΕΑ και τον απάλλαξαν σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από χρέη που
δημιουργήθηκαν από την διοίκηση Τσαρπαλή και τους σημερινούς συνεργάτες του κ.Κωνσταντάτου.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντάτος οφείλει μια εξήγηση. Γιατί αφού τα χρέη του ΟΝΑΔΕΑ ρυθμίστηκαν επιβλήθηκε εγγραφή 10 € στους συμμετέχοντες στα αθλητικά προγράμματα;"

Το ίδιο αναρωτιόμαστε και εμείς γιατί δεν είναι μόνο ότι καθιερώθηκε η εγγραφή των 10 €. Είναι ότι κόπηκαν στο Κ. Ελληνικό η γυμναστική για τις γυναίκες και το τέννις για παιδιά και ενήλικες. Με αυτό τον τρόπο θα "αναπτυχθούν οι δράσεις και θα εμπλουτιστούν τα προγράμματα" κύριε πρόεδρε; 

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου