Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: Έτοιμη η Περιφέρεια να αντιμετωπίσει έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Για την ετοιμότητα της Περιφέρεια και των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαιώνει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωσή της ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων δήλωσε η κ. Δούρου και προσθέτει:

«Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και έγκαιρα, όπως συνέβη και με τις πρόσφατες πλημμύρες. Παρά την υποστέλεχωση, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, όπως και στις 24 Οκτωβρίου, είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους πολίτες. Και η Περιφέρεια είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όριά της, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική».

«Αυτό είναι το χρέος μας προς τους πολίτες. Αλλά και το περιβάλλον» σημειώνει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Επισημαίνει, ακόμη, πως ο καθαρισμός των ρεμάτων και η απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τις κοίτες τους, είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και όπως ενημερώνει «για αυτό και έχουμε ήδη καθαρίσει ρέματα σε πολλούς δήμους, όπως το ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό. Ήδη έχουν καθαριστεί ρέματα στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, και σε άλλους δήμους».

Η κ. Δούρου τονίζει στη δήλωσή της πως υπάρχουν και ζητήματα που χρειάζονται χρόνο, μελέτη, και χρήματα, όπως για παράδειγμα η πτώση των πρανών, η χάραξη των ρεμάτων. «Για αυτό και η Περιφέρεια έχει κάνει λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο μητροπολιτικού χαρακτήρα όλης της Αττικής για αντιπλημμυρική θωράκιση» υπογραμμίζει.

Αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου, η κ. Δούρου σημειώνει: «Έχουμε παραδώσει έκθεση και καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών με τα σημεία που χρήζουν κατεπείγουσας αποκατάστασης (π.χ. στήριξη πρανών ρεμάτων), ζητώντας διάθεση πιστώσεων ύψους 900 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου στα σημεία αυτά να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερης έκτασης ζημιές από ηπιότερες βροχοπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου