Την κατάθεση της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού στη Lamda Development και όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτή με αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Π.Κουρουμπλής, Ν.Βαλαβάνη, Ν.Βούτσης, Ζ.Κωνσταντοπούλου και Π.Λαφαζάνης από τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.

Παράλληλα, οι πέντε βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν έχει ζητηθεί κι από ποιον από τους νομικούς συμβούλους της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού νομική γνωμοδότηση για τη δανειοδότηση της επένδυσης και τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Επίσης, ρωτούν αν έχει ζητηθεί από την Κομισιόν το Πιστοποιητικό Εκκαθάρισης και γιατί η χορήγηση αυτού του εγγράφου δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση της σύμβασης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δημιουργούνται «έντονα και δικαιολογημένα ερωτηματικά» σχετικά με την πώληση του συνόλου των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. σε «προκλητικά» χαμηλό τίμημα, αν και αρχικά είχε αποφασιστεί η πώληση μόνο του πλειοψηφικού πακέτου, ιδιαίτερα καθώς η όλη υπόθεση προωθείται με «ύποπτη μυστικότητα».

Οι πέντε βουλευτές ζητούν από τον Γκ. Χαρδούβελη τη σύμβαση και όλες τις τροποποιήσεις της, τα πρακτικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που αποφάσισαν τις αλλαγές στη σύμβαση, καθώς και τις γνωμοδοτήσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση.

Πηγή: www.avgi.gr