Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Εορτασμός του Πολυτεχνείου με ΜΑΤ στις σχολές

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής
για κατάληψη του Ιδρύματος συμβολικά με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας, η οποία, επιλέγοντας για ακόμη μία φορά την τακτική του lock out, έστειλε από το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο.

Ανακοινώσεις διαμαρτυρίας έχουν εκδώσει αριστερές νεολαίες και φοιτητικές παρατάξεις.


Θυμίζουμε πως την Τρίτη οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολών τους.

Βασικό αίτημα των φοιτητών του ΕΚΠΑ είναι η επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους στη μέθοδο φύλαξης του κτιρίου της πρυτανείας που εφαρμόζει ο Θόδωρος Φορτσάκης. Στο σύνολό τους οι φοιτητές εναντιώνονται στις διαγραφές των «αιωνίων».

Η γενική συνέλευση των φοιτητών έθεσε την κινητοποίηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Με πληροφορίες από: efsyn.gr
Φωτογραφία και βίντεο από: Δρομογράφο

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου