Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ και η Αριστερά



Καταγράφω μερικές μόνο αναφορές του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ !!!
 
  • Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε, δε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δε λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς, αλλά χαϊδεύει, γιατί βλέπει μπροστά την κάλπη, καρέκλες ή μαξιλάρια».
  • «Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος απ' τους δύο έχει το πιο "ρεαλιστικό και κοστολογημένο" πρόγραμμα, κρύβει από τον λαό ότι ο "ρεαλισμός" και των δύο υποτάσσεται στους στόχους της καπιταλιστικής κερδοφορίας και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, γι' αυτό και εξαντλείται σε κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας».
  • «Προκειμένου να συντηρείται το δικομματικό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος από τους δύο "τρομάζει" περισσότερο τις αγορές».
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ με ονειρώξεις και φαντασιώσεις παραπλανά το λαό» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα τηρώντας ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «που βρίζονται».
  • «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης.
  • Παρά ταύτα, η ηγεσία του ΚΚΕ επιφυλάσσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά την αντιπολιτευτική της κριτική, http://www.topontiki.gr/
  • Είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής (23 ΙΙΙ): «Μια τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει και αντιδραστικά σχήματα, όπως οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, μπορεί να πλέει σε "θολά ποτάμια", μπορεί να στεγάζεται σε καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της "κυβερνώσας Αριστεράς" ή σε σχήματα διαχείρισης που μοιράζουν φρούδες ελπίδες για καλύτερη διαχείρηση (...)».
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι γεμάτες συντροφική αγάπη οι δηλώσεις του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις κινητοποιήσεις του, αν δεν έκαναν βόλτα στην οδό Πειραιώς, θα φρουρούσαν την Βουλή μπροστά από τα ΜΑΤ.

Το ερώτημα είναι: «ερωτική» αντιζηλία για τον χωρισμό και τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις ή η άκρη του δόρατος του συστήματος για την εξαφάνιση για πολλά χρόνια κάθε μορφής μη ελεγχόμενης αντίδρασης του λαού;;;Τι ρόλο παίζει η ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ μπροστά στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας; Τι ρόλο θα παίξει μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Να περιμένουμε την Σοσιαλιστική επανάσταση από το ΚΚΕ;


Η ιστορία με τον γάϊδαρο του Χότζα είναι γνωστή, κάπως έτσι το βλέπουν στο ΚΚΕ. Σου λένε με τον ρυθμό που αποδεκατίζεται ο πληθυσμός (μετανάστευση - μείωση γεννήσεων - αυτοκτονίες) το ποσοστό μας θα μεγαλώσει, το 5% θα γίνει 15% και τότε θα ξεκινήσουμε την επανάσταση !!! Άλωστε «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ». Το θέμα είναι πότε θα το αποφασίσουν!

Αναμείνατε στο ακουστικό σας, αναμείνατε στο ακουστικό σας, αναμείνατε στο ακουστικό σας, αναμείνατε στο ακουστικό σας……………..

* ο Βασίλης Αγγούρης είναι εκπαιδευτικός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου