Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων.

Οι μαθητές αντιδρούν στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και καταγγέλουν τις προσαγωγές, τους ξυλοδαρμούς και την
αστυνομική παρουσία στα προαύλια των σχολείων όπως επίσης και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητεί να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

«Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε άμεσα λύσεις
στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων, των φοιτητών» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης κλείδωσε για μια ακόμη φορά την πόρτα της πρυτανείας για να μην μπορέσουν να αποχωρήσουν από το χώρο οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Πηγή: www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου