Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επιβολή τέλους για τα καντήλια σε Αργυρούπολη και Ελληνικό

Η διοίκηση του δήμου προσδοκώντας σε έσοδα ορίζει τέλος για τα καντήλια. Για την «υπηρεσία» υπάρχει και τιμοκατάλογος ανάλογα με τις προτιμήσεις του «πελάτη».
Αυξάνονται τα τέλη ταφής στο Ελληνικό.


Επαναφέρει το τέλος για τα καντήλια ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι για όσους επιθυμούν να μεριμνά υπάλληλος του δήμου, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 20 ευρώ το μήνα (για χρήση λαδιού) και 30 ευρώ το μήνα (για χρήση παραφινέλαιου).

Τέλη ταφής με αύξηση για το Ελληνικό
Εν τω μεταξύ, εξίσωση προς τα πάνω ψήφισε η διοίκηση Κωνσταντάτου στα τέλη ταφής για το Ελληνικό. Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (5/11) εισηγήθηκε την αύξηση στα δικαιώματα ταφής για τη δημοτική κοινότητα Ελληνικού από τα 80 ευρώ στα 100 ευρώ.

Μείωση στα δικαιώματα ταφής που αφορούν την δημοτική κοινότητα Αργυρούπολης αποφασίστηκε με εισήγηση της διοίκησης. Από 250 ευρώ θα καταβάλλεται πλέον το ποσό των 100€.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης επισήμανε ότι συμφωνεί με τη μείωση των τελών ταφής για την Αργυρούπολη, διαφώνησε όμως στην αύξηση των τελών ταφής στο κοιμητήριο του Ελληνικού και πρότεινε την εξίσωση των τελών στα 80 ευρώ.

Επιπλέον, η μείζων αντιπολίτευση τόνισε ακόμα μια σοβαρή παράμετρο. Αν και η διοίκηση του δήμου υποστηρίζει πως προχωρά σε εξίσωση των τελών μεταξύ Αργυρούπολης και Ελληνικού στην ουσία κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί πλήρως καθώς υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ των δυο κοινοτήτων στην παράταση ταφής μετά την τριετία. Οι Αργυρουπολίτες θα πληρώνουν 300 ευρώ ενώ οι Ελληνικιώτες 50 ευρώ.

Η Δημοτική Συνεργασία, πρότεινε ακόμα τη μείωση των τελών για τους οικογενειακούς τάφους.

Έκθετος ο Κωνσταντάτος
«Πριν από λίγες μέρες ανακοινώσατε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, απόφαση για τα τέλη ταφής η οποία ουδέποτε ψηφίστηκε και φέρετε την ευθύνη» τόνισε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Τάκης Κοροβέσης, και διάβασε απόσπασμα από την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε άγνοια του γεγονότος ακόμα και όταν ο παριστάμενος κ. Μάνταλος επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε τέτοια δημοσίευση, αναγνώρισε το λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου