Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μοσχάτο-Ταύρος: Κίνημα κατά των πλειστηριασμών από τους Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή

Η δημιουργία κινήματος δράσης κατά των πλειστηριασμών σε Μοσχάτο και Ταύρο ήταν η είδηση που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα.

Η συνέλευση έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, το πρωί, στην αίθουσα 7 στα Σφαγεία στον Ταύρο, με σκοπό την εκλογή νέας Γραμματείας και τη συγκρότηση των επιτροπών - τομέων δράσης της δημοτικής κίνησης.

Σύμφωνα με όσα ψήφισε ομόφωνα η γενική συνέλευση της παράταξης θα δημιουργηθούν δύο διαφορετικές επιτροπές μία σε Μοσχάτο και μία σε Ταύρο που θα επιφορτιστούν με το ζήτημα της συγκέντρωσης και του συντονισμού πολιτών που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε δράσεις και κινητοποιήσεις που θα έχουν ως σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών από συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης.

Όσον αφορά στην επιτροπή για τη δράση κατά των πλειστηριασμών στο Μοσχάτο αυτή απαρτίζεται από τους : Στέφανο Μπιζάνη, Χρύσα Βαρθολομαίου και Βασίλη Κουγιουμτζίδη.

Για την περιοχή του Ταύρου τη σύσταση και το συντονισμό της αντίστοιχης επιτροπής έχει αναλάβει ο Άκης Σκοπλάκης.

Στα υπόλοιπα της Γενικής Συνέλευσης, το συντονισμό της συνεδρίασης είχαν αναλάβει ο Άρης Κρεμμύδας, ο Γρηγόρης Σωπάκης και ο Στέφανος Μπιζάνης.

Η πλειονότητα των παρευρισκομένων τοποθετήθηκε για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα τα υποψήφια μέλη
για τη Γραμματεία και τις επιτροπές των τομέων δράσεων, εξήγησαν τους λόγους που θέλουν να συμμετέχουν στις επιτροπές και επισήμαναν τις εμπειρίες και τις δεξιότητές τους σε επιμέρους τομείς.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους το ότι δεν έδωσαν το παρών στη συνέλευση όλοι οι αιρετοί της δημοτικής κίνησης και μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το γεγονός από τους περισσότερους ομιλητές.

Ο επικεφαλής της κίνησης Άρης Κρεμμύδας καλωσορίζοντας του συμμετέχοντες, τόνισε πως ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους και ανέφερε ότι οι τομείς δράσης θα είναι ο μοχλός της ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων της παράταξης, της προετοιμασίας της κίνησης για την υποβολή προτάσεων στα δημοτικά συμβούλια αλλά και στην πόλη.

Μάλιστα ο κ. Κρεμμύδας πρανήγγειλε και έναν μίνι προγραμματισμό των δράσεων της δημοτικής κίνησης σε Μοσχάτο και Ταύρο έως το τέλος του έτους με στόχο παρεμβάσεις στα τεκταινόμενα της πόλης, την επαφή με τους πολίτες και την καταγραφή προβλημάτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου-Ταύρου, Γρηγόρης Σωπάκης με την σειρά του, ανέφερε ότι στόχος της Γραμματείας της κίνησης θα είναι εκτός από τη δουλειά και την προετοιμασία για το δημοτικό συμβούλιο, ο συντονισμός και η ανάπτυξη κινημάτων στην πόλη.

Όπως τόνισε ο κ. Σωπάκης τα κινήματα αυτά θα πραγματοποιούν δράσεις είτε στη γειτονιά του Μοσχάτου είτε στη γειτονιά του Ταύρου ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία επιτροπών για την αποτροπή των πλειστηριασμών που όπως επισήμανε θα πρέπει να είναι η αιχμή των δραστηριοτήτων της κίνησης το προσεχές διάστημα.

Μετά από την ψηφοφορία των μελών της συνέλευσης η νέα Γραμματεία της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή θα αποτελείται από 13 μέλη τα οποία είναι τα εξής : Από τον Ταύρο, Γρηγόρης Σωπάκης, Θύμιος Δουσμανόπουλος, Γιώργος Λινάρδος, Γεωργία Κωνσταντακοπούλου και ο Γιάννης Δαμήγος.
Από το Μοσχάτο : Θανάσης Μελίστας, Λεωνίδας Νίκας, Φώφη Αλεβίζου, Βασίλης Γραβάνης, Γιώργος Μελέτης, Χρύσα Βαρθολομαίου και Δημήτρης Δημητρίου.

Οι τομείς δράσης της δημοτικής κίνησης και τα άτομα που θα τις απαρτίζουν είναι οι ακόλουθες :

– Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κινημάτων : Στέφανος Μπιζάνης, Γεωργία Μακρή, Γεωργία Κωνσταντακοπούλου, Βασίλης Κουγιουμτζίδης Αιμιλία Βαγιάνη, Χρύσα Βαρθολομαίου, Ευδόκιμος Τουρπτζόγλου, Εύα Ζημαράκη
και η Γιάννα Βραχνού.

– Πολιτισμού και Αθλητισμού : Δημήτρης Δημητρίου, Λουράντος Κυριάκος, Ελένη Μωραΐτη, Στέφανος Μπιζάνης, Μανώλης Αντωνάκης, Νίκος Κατίδης, Μαίρη Κορφιάτη και Σωτήρης Μωραΐτης.

– Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος : Γεωργία Μακρή, Μπάμπης Μπιλίνης, Περικλής Δεμετής, Γεωργία Κωνσταντακοπούλου, Αιμιλία Βαγιάνη, Μανώλης Αντωνάκης, Εύα Ζημαράκη.

– Παιδείας και Νεολαίας : Γιώτα Βαρδάκη, Δημήτρης Δημητρίου, Κυριάκος Λουράντος, Γεωργία Κωνσταντακοπούλου, Δημήτρης Δημητρίου, Αιμιλία Βαγιάνη, Θόδωρος Μαρέτσικος, Έλσα Ξυραφίδου, Δημήτρης Ζώταλης, Σπύρος Μπαρμπαρούσης

Όπως ανέφεραν οι συντονιστές της συνέλευσης Άρης Κρεμμύδας, Γρηγόρης Σωπάκης και Στέφανος Μπιζάνης οι συνεδριάσεις της Γραμματείας και των Επιτροπών των Τομέων θα είναι ανοιχτές για το κοινό, και θα έχει την ευκαιρία ο κάθε πολίτης που το επιθυμεί να παρευρίσκεται είτε απλά για να παρακολουθήσει, είτε για να ενημερώσει για κάποιο θέμα που θεωρεί σημαντικό.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου