Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Αστυνομικοί με βόμβες μολότοφ σε «κοινή θέα» μέσα στα σακίδιά τους» (βίντεο)

Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνα αποκαλύπτει το ρόλο της αστυνομίας στα επεισόδια κατά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Μια ανυπόφορη οσμή μπόχας και δυσωδίας σκέπασε το κέντρο της Αθήνας για πολλές ώρες κατά την φετινή πορεία για την επέτειο του πολυτεχνείου καθώς ασφαλίτες, ματάδες, αη-διάδες και δελτάδες βγήκαν «βόλτα» και λέρωσαν τις κεντρικές λεωφόρους και τους δρόμους της πόλης των Αθηνών.

Μάλιστα το θράσος τους ξεπέρασε κάθε όριο, προφανώς ως καθαρόαιμα θρασίμια που είναι, καθώς δεν είχαν αναστολές και ενδοιασμούς να διαπράττουν τις αθλιότητές τους μπροστά στα μάτια πολιτών, φωτογράφων και κάμεραμαν.


Με ανακοίνωση της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας καταγγέλλει πως «αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε «κοινή θέα» μολότοφ μέσα στα σακίδιά τους.

Αυτό το γεγονός το είδαμε και το μυρίσαμε σε αρκετούς της κρατικής ασφάλειας. Δεν είμαστε
από αυτούς που προβοκατορολογούν, για αυτό θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις και αν δε δοθούν θα τις πάρουμε. Ας μας εξηγήσει ο κύριος Κικίλιας τι δουλειά έχουν οι μολότοφ σε χέρια μη «τρομοκρατών».


Επίσης η προσεκτική παρατήρηση των πρώτων δευτερολέπτων στο βίντεο που καταγράφει την επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε εντείνει τις υποψίες για εκδήλωση οργανωμένου σχεδίου προβοκατόρων της ασφάλειας καθώς ο στόχος ήταν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η πρωτοβουλία, «η διάλυση του μπλοκ και η πρόκληση πανικού που θα δημιουργούσε κλιμάκωση της έντασης και θα επέτρεπε στην αστυνομία να επικαλεσθεί ότι η βαρβαρότητά της είχε ως στόχο την ‘’αποκατάσταση της τάξης’’ εφόσον ούτε πριν ούτε μετά την επίθεση υπήρξε η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ επιθετική κίνηση από το μπλοκ».

Τι μας δείχνουν τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα από το αποκαλυπτικό ερασιτεχνικό βίντεο; Τα ΜΑΤ σπρώχνουν βίαια κάποιον μαυροφορεμένο άντρα ο οποίος ήταν εκτός του κορμού της πορείας και βρέθηκε (ξαφνικά;) στο δρόμο τους. Ο εν λόγω τύπος περπατούσε μαζί με άλλους δύο «συντρόφους» του οι οποίοι φαίνονται για λίγο στο δεξί μέρος του πλάνου (ο ένας μόλις που διακρίνεται στη αρχή του βίντεο ενώ ο έτερος φαίνεται για 3 δευτερόλεπτα, πάντα στο δεξί μέρος του πλάνου). 

Αν και ο μαυροφορεμένος άντρας υπέστη προπηλακισμό, οι φίλοι του δεν κινούνται για να τον προστατέψουν. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών (εκείνος που διακρίνεται για 3 δευτερόλεπτα) φαίνεται να είναι ατάραχος και να χαμογελάει κιόλας. Στη συνέχεια ο μαυροφορεμένος άντρας επιχειρεί
να «πουλήσει» λίγο μαγκιά στα ΜΑΤ (γνωστή αυτή η σκηνή σε όσους έχουν δει κατά καιρούς διάφορους καμουφλαρισμένους ασφαλίτες να κάνουν δήθεν τους μάγκες και τους νταήδες στην αστυνομία με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια). Εκείνη τη στιγμή ένας, κανονικός αυτή τη φορά, διαδηλωτής επιχειρεί να μπει στη μέση και να ηρεμήσει τα πνεύματα. Όμως πλέον ήταν αργά τόσο για αυτόν όσο και για εκείνους που βρίσκονταν σε εκείνο το κομμάτι της πορείας καθώς τα ΜΑΤ είχαν ήδη πάρει το «σήμα» για να ξεκινήσουν την άγρια επίθεση τους…

Πηγή: www.hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου