Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το Φάληρο πουλιέται. Θα το επιτρέψεις;

Η Παραλία και το Πάρκο πάνε σε ξένα χέρια. Διακόσια εξήντα δύο στρέμματα (262), από το Δέλτα ως τη Μαρίνα. Αλλά κι από τη Μαρίνα ως το Φλοίσβο ακόμη ενενήντα ένα (91) στρέμματα. Αλλάζουν χέρια πάρκο, καφενεία, παιδικές χαρές, ακόμα και το θερινό σινεμά.

Όλη η έκταση της διαλεχτής παραλίας και του πάρκου, ίσαμε τον περίβολο του στρογγυλού κτιρίου, το σήμα κατατεθέν του Φαλήρου. Ναι, «πωλείται»!

Πώς «πωλείται»; Εσένα σε ρώτησαν που είσαι κάτοικος της περιοχής; Ακόμα και με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κάτοικοι πρέπει να συζητάνε και να δίνουν γνώμη αν η παραλία τους πρέπει ή όχι να πουληθεί.

Σχεδιάζουν «Αττική Ριβιέρα» από το Δέλτα μέχρι το Σούνιο και χαρίζουν τα καλύτερα κομμάτια στη Νότια Παραλία της Αττικής. Όταν τους χάλασαν τα σχέδια οι αντιδράσεις του κόσμου για το νόμο ξεπουλήματος των «Αιγιαλών» της χώρας, σκάρωσαν βιαστικά ένα νέο νόμο (βλέπε ΦΕΚ 2424/11-9-2014) με τον οποίο η κυβέρνηση παραχωρεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ" εκτάσεις «φιλέτα» (μέλος του ΔΣ της εταιρείας είναι και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης). Και στην πόλη μας ανήκουν πολλά από αυτά τα «φιλέτα».


Αλλά εδώ εμείς κολυμπάμε, περιδιαβάζουμε, αναπνέουμε. Εδώ ζούμε. Αυτή μας τη ζωή θα πουλήσουν;

Και ακριβώς εδώ είναι θαμμένη κι η ιστορία μας. Οι αρχαίοι δήμοι Αττικής της κλασσικής εποχής και παλιότερες, μυκηναϊκές πόλεις και λιμάνια, και νεώτερα, βυζαντινά και σύγχρονα μνημεία. Ιδιαίτερα το Φάληρο ήταν το κύριο λιμάνι της Αθήνας, ακόμα και μετά τους Περσικούς Πολέμους, απ’ όπου μόνο αργότερα ο Θεμιστοκλής το μετέφερε στον Πειραιά.

Ιστορία και πολιτισμός της περιοχής βρίσκονται μισοθαμένα, συγκεντρωμένα σ’ αυτό το «παράκτιο μέτωπο», ακόμα αθησαύριστα και αναξιοποίητα.

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου σου ζητά ν’ αντιδράσεις, να μην το επιτρέψεις. Να τους εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να πουλήσουν οτιδήποτε από τα παραπάνω. Κι αυτό, ανεξάρτητα από το τίμημα που μπορούν να πετύχουν.

Γιατί -αντίθετα με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη- εμείς πιστεύουμε ότι, η υγεία, η παιδεία, η δημόσια γη, οι παραλίες ανήκουν σε όλους μας και δεν αντιμετωπίζονται με τους νόμους της αγοράς.

Το Φάληρο, η ανάσα μας, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Καλούμε τους πολίτες του Π. Φαλήρου να συνυπογράψουν την προσφυγή κατά του ξεπουλήματος που θα ασκηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
*Δείτε αναλυτικά τα ΦΕΚ – χάρτες και διαγράμματα από τις εκτάσεις του Παλαιού Φαλήρου που παραχωρούνται στην ιστοσελίδα της ΡΑΚ: www.rak-pfalirou.gr.
Αγ. Αλεξάνδρου 5 17561
210 9828738

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου