Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Αττικής εμποδίζει το ξεπούλημα του Ελληνικού

Να μπλοκάρει το σχέδιο της Lamda Development για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού θα επιχειρήσει η Περιφέρεια Αττικής, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.

«Η σύμβαση για το ελληνικό δεν υπογράφηκε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπογραφεί» δηλώνει στην Realnews ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καπάταης, ανακοινώνοντας και επίσημα την απόφαση της Περιφέρειας να εμποδίσει «το ξεπούλημα της έκτασης». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια θα καταθέσει ένσταση στην ολοέμελια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της σύμβασης μεταβίβασης στην Lamda Development, η οποία συμφωνήθηκε να γίνει με τίμημα 222% κάτω από την πραγματική του αξία, σύμφωνα τουλάχιστον με την εκτίμηση του τεχνικού συμβούλου του κράτους που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

  Το ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda Development ανακοίνωσαν την υπογραφή της σύμβασης ωστόσο ο Χρ. Καπάταης κάνει λόγο «για επικοινωνιακά τεχνάσματα και καλλιέργεια κλίματος τετελεσμένων» και αναφέρει ότι «το μόνο που έχει υπογραφεί είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει καμμία νομική αξία».

Όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και η οποιαδήποτε υπογραφή σύμβασης για το Ελληνικό είναι παράνομη.


«Το Ταμείο και η εταιρία δεν έχουν κανένα νομικό δικαίωμα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους καθώς γνωρίζουν ότι πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση του Τμήματος και να παρέλθει το προβλεπόμενο 15ημερο για την κατάθεση ενδεχόμενων ενστάσεων. Γνωρίζουν ότι θα καταθέσουμε ένσταση και ό,τι και αν λένε θα πρέπει να περιμένουν της απόφαση της Ολομέλειας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου