Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου και αφού «ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου», αφού «η κυβέρνηση των μνημονίων δεν θα πέσει από μόνη της, σαν ώριμο φρούτο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και ζήτησε ακόμη πιο εντεινόμενη, στο εξής, προσπάθεια, στην επαφή με τους πολίτες, την προγραμματική επεξεργασία, τις συγκλίσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

Με τη βεβαιότητα ότι επίκεινται «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πανίσχυρη λαϊκή εντολή και δήλωσε έτοιμος, εξ ονόματος του κόμματος, να αναλάβουν την ευθύνη σωτηρίας της πατρίδας και των ανθρώπων της. Θα είναι εκλογές λύτρωσης και αλλαγής, προέβλεψε ακόμη χαρακτηριστικά.


Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


«Εμείς όχι μόνο πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αλλά να επιταχύνουμε τις εξελίξεις, να έρθουμε σε ακόμη πιο στενή επαφή με το λαό, να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας, να υπερασπιστούμε όσους αγωνίζονται για ζωή, δουλειά και αξιοπρέπεια, για δημόσια υγεία και παιδεία», ήταν επίσης μία από τις βασικές αναφορές του.


Πολιτική συμμαχιών

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να προβληματιστούν μήπως, δεδομένης της συγκυρίας, αν πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και συγκλίσεις, όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά στη βάση της καθαρής πολιτικής αξιοπιστίας».

 
Σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι όμως, οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο βασικά πολιτικά σχέδια, ανάμεσα στη στρατηγική της υποτέλειας και σε εκείνη της κατάργησης των μνημονίων.


Για την αποκάλυψη της «Αυγής» 

Η κρισιμότητα των καιρών επιτείνεται από τα 19 προαπαιτούμενα, που ουδόλως όμως δεσμεύουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένα μόνο δείγμα αυτού του ανατριχιαστικού, όπως είπε, μέλλοντος που προετοιμάζουν, είναι η αποκάλυψη της «Αυγής» της Κυριακής, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για την ένταση με Τουρκία
 

Αναλυτικός στην ένταση στη ευρύτερη γειτονιά μας, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε την «απροκάλυπτη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», έκανε όμως αναφορά στο θέμα της επικείμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας –Τουρκίας, που πρέπει να υπογραμμισθεί: Δεν είναι απλώς δίαυλος επικοινωνίας, η σύγκλησή του απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία και στην κατάλληλη χρονική συγκυρία. Με δυο λόγια, να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση και όχι απλά να ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της έντασης. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τους εθνικισμούς στα Δυτικά Βαλκάνια, γεγονός που  ευθύνεται και για τη μη εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Μίλησε όμως και για την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη: Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, αναφερόμενος εξάλλου στη διεκδίκηση, από την επόμενη κυβέρνηση, των γερμανικών οφειλών, ο Αλ. Τσίπρας εξήρε τη διαχρονική προσπάθεια του Μανώλη Γλέζου αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την Γκάμπι Τσίμερ.


Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου