Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η ταινία "Zeitgeist: Moving Forward" στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Η ταινία-ντοκυμαντέρ του Peter Joseph "Zeitgeist: Moving Forward" θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο  Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο
που βρίσκεται στην παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.



Σκηνοθέτης: Peter Joseph


περίληψη:
«Στο παρελθόν, η κύρια απειλή για την ανθρώπινη επιβίωση ήταν η φύση. Σήμερα είναι η κουλτούρα... Αυτό που κάνουμε ο ένας στον άλλο.» Δρ. James Gilligan, Ψυχίατρος - Harvard Medical School. Το «Zeitgeist: Moving Forward» είναι η τρίτη συνέχεια σε αυτό που έχει γίνει πλέον μια πολιτισμική σειρά κινηματογραφικών ταινιών, η οποία συνεχίζει να μελετά το τωρινό «Zeitgeist» - που σημαίνει «Το Πνεύμα ή Συνείδηση της Εποχής» ή του πολιτισμού, με καθαρά ακτιβιστική συνείδηση και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

υπόθεση:

Ενα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την «Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους».

Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.

Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι η Ανθρώπινη Συμπεριφορά, η Οικονομία του Νομισματικού Συστήματος, και οι Εφαρμοσμένες Επιστήμες. Ενα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του έργου είναι ότι έχει ένα παράλληλο δραματικό/κινηματογραφικό θέμα, με αξιοσημείωτους ηθοποιούς, που ανά διαστήματα υποδύονται διάφορους ρόλους οι οποίοι σχετίζονται με το γενικό μήνυμα της ταινίας.

Trailer.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
Πηγή: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου