Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κινηματογράφος: "Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας", του Αλέν Ρενέ (2014)

Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας (Aimer, Boire et Chanter / Life of Riley), του Αλέν Ρενέ με τους Σαμπίν Αζεμά, Ιπολίτ Ζιραρντό, Σαντρίν Κιμπερλέν, Καρολίν Σιλόλ, Αντρέ Ντισολιέ, Μισέλ Βιγερμόζ


Υπόθεση:
Όταν ο Δρ. Κόλιν αναφέρει κατά λάθος στη γυναίκα του Κάθριν, ότι ο ασθενής του Τζορτζ Ράιλι έχει μονάχα λίγους μήνες ζωής, δεν γνωρίζει ότι ο Τζορτζ ήταν η πρώτη της αγάπη.


Το ζευγάρι θεωρούν καλή ιδέα να πείσουν τον Τζορτζ να συμμετάσχει στο έργο που ανεβάζουν με την ερασιτεχνική τοπική θεατρική τους ομάδα. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται έναν ρόλο που περιλαμβάνει ερωτικές σκηνές με την Ταμάρα, σύζυγο του Τζακ, κολλητού φίλου του, πλούσιου επιχειρηματία και άπιστου συζύγου.

Από την μεριά του, ο Τζακ προσπαθεί να πείσει τη Μόνικα, γυναίκα του Τζορτζ που τον έχει εγκαταλείψει για έναν αγρότη, τον Σιμεόν, να επιστρέψει στον άνδρα της για να τον υποστηρίξει τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Έτσι, ο Τζορτζ ασκεί μια παράδοξη γοητεία στις τρεις γυναίκες, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορους τους συζύγους τους.

Ποια τελικά από τις τρεις τους θα συνοδεύσει τον Τζορτζ Ράιλι στις διακοπές του στην Τενερίφη;


Περισσότερα:
Η τελευταία ταινία του μεγάλου Γάλλου δημιουργού Αλέν Ρενέ είναι μια κωμωδία, βασισμένη στο θεατρικό έργο LIFE OF RILEY. Αυτή είναι και η τρίτη κινηματογραφική μεταφορά θεατρικού έργου του Αλαν Εϊκμπορν μετά τα «Smoking/No Smoking» και «Coeurs». Το "Aimer, Boire et Chanter" παρουσιάστηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014, όπου και κατέκτησε την Αργυρή Άρκτο, το Βραβείο Alfred Bauer, λίγες ημέρες πριν ο Ρενέ αφήσει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 91 ετών.
Βραβεία
• Αργυρή Άρκτος, Βραβείο Alfred Bauer στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014

• Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI)- Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014


Πηγή: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου