Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12.00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι (προσυγκέντρωση στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας στις 10.30πμ).

Δείτε εδώ την ανακοίνωση-κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη.


Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το σχέδιο της οποίας εισηγήθηκε η αρμόδια Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ιωάννα Στεργίου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται στο πλευρό των δημοτικών Αρχών, των κατοίκων και του κινήματος για την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική:


- Λέμε "όχι" στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, αλλά και σε κάθε προσπάθεια για νέα διόδια στο Εθνικό δίκτυο που είναι στην Περιφέρεια Αττικής.


- Ζητάμε την απομάκρυνση των ήδη εγκαταστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των Εθνικών Οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.


- Απαιτούμε τη ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, διότι και οι δρόμοι είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιο κοινωνικό αγαθό χωρίς διόδια.


- Στο πλαίσιο εφαρμογής του Κράτους Δικαίου ζητάμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών και αιρετών δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ, που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια και τασσόμαστε στο πλευρό τους.


- Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, του αρμόδιου Υπουργείου με εκπροσώπους Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Αρχών της Βορειοανατολικής Αττικής.


- Υποστηρίζουμε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις περιοχές που σχεδιάζεται η εγκατάσταση σταθμών διοδίων.


- Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις των Δήμων, των κατοίκων και των φορέων της Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου