Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως

Η Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά διοργανώνει από τις 27 ως τις 30 Δεκεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά και μεγάλους, με συνδιοργανωτή την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την εξέχουσα συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι εκδηλώσεις (το αναλυτικό πρόγραμμα ακολουθεί) περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.


Οι εκδηλώσεις αυτές σηματοδοτούν την πρώτη ουσιαστική σύμπραξη της Περιφερειακής Αρχής με την Εθνική Λυρική Σκηνή και εγκαινιάζουν σειρά αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην Περιφέρεια με σκοπό τη στήριξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων για τους πολίτες.

Παράλληλα οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις εγγράφονται στο πλαίσιο της πολιτικής της νέας Περιφερειακής Αρχής να προωθήσει την αναζωογόνηση του Πεδίου του Άρεως, ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος μπορεί να γίνει χώρος πολιτισμού και αναψυχής, ανοικτός στους πολίτες.


Ακολουθεί το πρόγραμμα:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 - 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Είσοδος Ελεύθερη
Σάββατο 27.12.2014

ΩΡΑ 13:00 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ - Θεατρική παιδική παράσταση

Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.

ΩΡΑ 13:45 MIA ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ - Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!

Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή , που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια - μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014


ΩΡΑ 12:30 MIA ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ
- Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση


Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!

Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή , που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας.Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.

ΩΡΑ 17:00 EΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


Παιδική Χορωδία & Συναυλία με καλλιτέχνες της ΕΛΣ
Με μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία η Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσει συναυλία με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών, της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και μικρού μουσικού συνόλου.

Αριστουργηματικές άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Μπιζέ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, θα πλημμυρίσουν για πρώτη φορά το χώρο του πιο ιστορικού άλσους της πόλης των Αθηνών, δίνοντας μέσα στην καρδιά των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μια λυρική νότα στην καθημερινότητα των Αθηναίων και στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, η Κάρμεν θα συναντήσει τον Κουρέα της Σεβίλλης, ενώ ο Ριγολέττος θα περιμένει στη γωνία Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων τον Παπαγκένο και την Παπαγκένα από τον Μαγικό Αυλό, την ώρα που ο Αλφρέντο και η Βιολέτα από την Τραβιάτα θα παίρνουν τις θέσεις τους για να μας ευχηθουν

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι της Μάτας Κατσούλη. Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ: Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και Νίκος Στεφάνου (τενόρος).

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΩΡΑ 13: 00 «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ» του Τσέχωφ , θεατρική παράσταση


Μια περιπλανώμενη παράσταση που διαδραματίζεται σε απρόβλεπτους χώρους όπως μπαρ και καφενεία, είναι η «Πρόταση Γάμου» του Τσέχωφ. Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη το ίδιο απεγνωσμένα προσπαθεί να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

Από την ομάδα Αστροναύτες , μια πρωτότυπη κι ευέλικτη εκδοχή του έργου του Άντον Τσέχωφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί.

ΩΡΑ 16: 00 DIMINUITA - Μουσική εκδήλωση

Οι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη .Κορυφαίες στιγμές των εμφάνισεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους στο Djangofolllies Festival 2014, στοDjango@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012.

Διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο ‘a-rhythmology’, με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης. Με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014


ΩΡΑ 12:30 ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΑΓΕΜΑΤΑ - Παιδική θεατρική παράσταση

Μια πραγματικά διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι» που σκορπάει διάχυτη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. Οι θεατές εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή της αγάπης. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή!

Τα «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» αποτελούν μια εξαίρετη Χριστουγεννιάτικη πρόταση, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή! Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον η παράσταση προσφέρει άπλετο χώρο στη συμμετοχή των παιδιών και ενώ οι γονείς εντυπωσιάζονται, οι μικροί απλά απολαμβάνουν!

ΩΡΑ 14:30 ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Το Ωδείο Αθηνών, το Τμήμα Ελληνικής Μουσικής με τη Διεύθυνση του έφορου Χρήστου Τσιαμούλη, παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικη συναυλία με θέμα «τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα όλης της Ελλάδος, χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν : Η μαθητική ορχήστρα του τμήματος, η μαθητική χορωδία του τμήματος, με την Διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη, της Κατερίνας Παπαδοπούλου και των Σολιστών Καθηγητών του τμήματος. Διάρκεια 2 ώρες.

Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου