Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σε εκκρεμότητα τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ σε Ελληνικό και Αργυρούπολη

Η απαίτηση του ΕΚ Αργυρούπολης (Εργαστηριακό Κέντρο, πρώην ΣΕΚ) να μεταφέρονται σε αυτό οι μαθητές πληροφορικής
του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης και Ελληνικού κάθε φορά που έχουν εργαστήριο, προκάλεσε όπως είναι φυσικό αναστάτωση. Γονείς και μαθητές αντιδρούν.

Από την πλευρά του το ΕΚ Αργυρούπολης -το οποίο κατά νόμο έχει την εποπτεία των εργαστηρίων των ΕΠΑΛ- θεωρεί ότι τα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ Αργυρούπολης και Ελληνικού δεν τηρούν τις προδιαγραφές , ενώ το δικό του εργαστήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι καλύτερο.

Ο διευθυντής του ΕΚ σύμφωνα με το νόμο εγκρίνει τα προγράμματα εργαστηρίων κάθε ειδικότητας, έχει επομένως λόγο στην πιστοποίηση της επαρκούς φοίτησης των μαθητών.

Το ζήτημα αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης διαβούλευσης μεταξύ  γονιών, δήμου και της διευθύντριας εκπαίδευσης.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν οι διαβεβαιώσεις ήταν ότι η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμφωνεί για εφέτος οι μαθητές να μην μετακινηθούν για εργαστήρια στο ΕΚ.

Όμως  την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φώτης Ιασωνίδης ενημέρωσε  ότι οι διευθυντές των δύο ΕΠΑΛ με έγγραφό τους ζητούν από το δήμο να μεταβιβάσει την κυριότητα των εργαστηρίων πληροφορικής στο ΕΚ Αργυρούπολης και είπε ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτό το αίτημα της μεταβίβασης υπό τον όρο ότι τα εργαστήρια θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στα ΕΠΑΛ.

Μέλη της σχολικής επιτροπής παίρνοντας το λόγο είπαν ότι το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς τους αλλά της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.  Τέθηκε επίσης το ερώτημα πώς από τη μια η διεύθυνση του ΕΚ επικαλείται ότι τα εργαστήρια δεν λειτουργούν νόμιμα και από την άλλη είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει τη λειτουργία τους αν της μεταβιβαστεί η κυριότητα. Ετέθη μάλιστα το ερώτημα αν η μεταβίβαση της κυριότητας των εργαστηρίων στο ΕΚ σημαίνει ότι στο εξής με απόφασή του θα μπορεί να τα καταργήσει (σήμερα θεωρεί ότι λειτουργούν παράνομα).

Εδώ και μερικά χρόνια στους κύκλους της διοίκησης της Τεχνικής Εκπαίδευσης κυκλοφορεί η ιδέα ότι στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι πολλά δύο ΕΠΑΛ.  Ότι το ένα ΕΠΑΛ θα μπορούσε να καταργηθεί και στο κτήριό του θα μπορούσε να μεταστεγαστεί το ΕΚ Αργυρούπολης το οποίο λειτουργεί σε νοικιασμένο κτήριο.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι καταργήσεις ειδικοτήτων το καλοκαίρι του 2013 είχαν ως αποτέλεσμα το ΕΠΑΛ Ελληνικού να χάσει τον τομέα υγείας ο οποίος ήταν και ο πλέον αναπτυγμένος και να παραμείνει μόνο με τον τομέα πληροφορικής και τον τομέα γεωπονίας.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου