Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Το «μαγικό κουτί-κουμπαράς» είναι εδώ...

«Συγχαρητήρια» έδωσε στη νέα διοίκηση του δήμου, η πολιτιστική επιτροπή της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, «αφού όπως φαίνεται αρχίζουν να προσγειώνονται στην -όχι και τόσο ρόδινη- αληθινή πραγματικότητα».

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «τρία χρόνια τώρα κατηγορούσαν τη διοίκηση του Χρ. Κορτζίδη ότι απαξίωσε τον πολιτισμό, τον κατηγορούσε για μιζέρια και φτώχια στις εκδηλώσεις και ανικανότητα να στηρίξει τις θεατρικές παραστάσεις του Δήμου.

Θεωρούσανε ανεπίτρεπτη την ύπαρξη του 'μαγικού κουτιού-κουμπαρά' στις θεατρικές παραστάσεις όπου όποιος δημότης ήθελε έδινε μια μικρή οικονομική ενίσχυση (ώστε να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα θεατρικών παραστάσεων για σκηνικά, μακιγιάζ, ζελατίνες για φώτα, αγορά μικροαντικειμένων κ.ά τα οποία ήταν αδύνατον να καλυφθούν μέσω της δαιδαλώδης γραφειοκρατίας του Δημοσίου).

Με αυτό τον τρόπο ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν επιβαρυνόταν περαιτέρω και μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άλλες, περισσότερο επείγουσες κοινωνικές ανάγκες».

Και προσθέτουν: «Τώρα, μόλις λίγο διάστημα μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, ο κ. Κωνσταντάτος δείχνει να αποδέχεται την αναγκαιότητα του κουτιού που προηγουμένως επέκρινε.

Έτσι στη θεατρική παράσταση του εργαστηρίου του Ελληνικού "Χάρολντ και Μώντ" ο "κουμπαράς" ήταν στην θέση του στην είσοδο του θεάτρου και το ίδιο φυσικά έγινε και στη παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου της Αργυρούπολης "Ο Έβρος απέναντι'"».
 
Όπως σχολιάζουν από την πολιτιστική επιτροπή της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης, «καμία αντίδραση δεν σημειώθηκε από τη διοίκηση του Δήμου που ήταν παρούσα, όταν κάποιος από τους ηθοποιούς στο τέλος της παράστασης ενημέρωσε το κοινό για το μαγικό κουτί στην έξοδο και σημείωσε ότι η ενίσχυση τους είναι ζωτικής σημασίας διότι συμπληρώνει την επιχορήγηση του Δήμου».

Καταλήγοντας, σημειώνουν, «ας παραδεχθεί επιτέλους ο κ. Κωνστνατάτος ότι όλα αυτά τα έλεγε μόνο και μόνο από αντιπολιτευτική στάση χωρίς να εξετάζει την ουσία και τις πραγματικές ανάγκες Έκτισε όλη την αντιπολιτευτική του τακτική στο να δημιουργεί εντυπώσεις.

Μιας και το σλόγκαν για τον πολιτισμό που έχει υιοθετήσει η νέα διοίκηση του Δήμου είναι "Η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας" ας αρθεί στο ύψος του.

Ας σταματήσει να θίγει ανθρώπους και ας προβάλει την πραγματική αλήθεια και όχι την "αλήθεια ραμμένη στα μέτρα μας" όπως πολύ όμορφα περιγράφει το θεατρικό έργο "Τα ρούχα του Βασιλιά" (γιατί, όπως είναι γνωστό άλλωστε, ο βασιλιάς... ήταν γυμνός!)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου