Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Προς περιορισμό στις δραστηριότητες των συλλόγων γονέων;

Σαφή πρόθεση να ελέγξει τις δραστηριότητες των συλλόγων γονέων με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» των προγραμμάτων τους με τα αντίστοιχα του δήμου εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος στο δημοτικό συμβούλιο της  26ης Νοεμβρίου.

Το θέμα προέκυψε μετά την αποστολή εγγράφου του τμήματος παιδείας του δήμου σε όλες τις σχολικές μονάδες το οποίο καλούσε τους διευθυντές να απαντήσουν τι προγράμματα πραγματοποιεί η σχολική μονάδα προκειμένου «να τεθούν υπόψη του δημάρχου».

Μετά τις αντιδράσεις του συλλόγου δασκάλων «ο Θουκυδίδης» ο οποίος χαρακτήρισε την ενέργεια ως εκτροπή από τις σαφώς ορισμένες από το νόμο αρμοδιότητες του δήμου σχετικά με τα σχολεία από το τμήμα παιδείας εστάλη νέο διευκρινιστικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το έγγραφο δεν αφορούσε  στους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες αλλά στους συλλόγους γονέων.

Ωστόσο οι δραστηριότητες των συλλόγων είναι ήδη καταγεγραμμένες από το δήμο καθώς εγκρίνονται από την σχολική επιτροπή και την επιτροπή παιδείας.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος καταφέρθηκε κατά συλλόγων γονέων οι οποίοι αποσπούν μέλη από ομοειδή προγράμματα του δήμου ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του δήμου με τους συλλόγους γονέων με σαφή την πρόθεση αλλαγής των έως σήμερα όρων για την παραχώρηση σχολικών χώρων σε αυτούς.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου