Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Υπέρογκες αυξήσεις στους κοινόχρηστους χώρους από τη νέα δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης

Φωτιά και λαύρα είναι οι αυξήσεις στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου. Από τα παρόντα μέλη του συμβουλίου καταψήφισε μόνο ο Θ. Λιάππης.

Οι παρατάξεις των Κορτζίδη και Βαζαίου σε μία συμβολική μορφή διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είχαν αρνηθεί να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση, ενώ η Δημοτική Συνεργασία κατέθεσε έγγραφο με το οποίο δήλωνε την κατηγορηματική της αντίθεση στις προτεινόμενες αυξήσεις.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ενοχλημένος από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας ανήμερα του συμβουλίου με το οποίο κάναμε λόγο για "Τσουχτερές αυξήσεις για τους επαγγελματίες" μη ανεχόμενος (;) άλλη πληροφόρηση πλην αυτής της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου να διοχετεύεται στην τοπική κοινωνία προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αυξήσεις κάνοντας επίθεση στον Κορτζίδη (!).

Θεωρούμε το δημοσίευμά μας απολύτως αντικειμενικό. Η διοίκηση όσο και να ενοχλείται δεν μπορεί να επιβάλει σιγή ασυρμάτου.
 
Απάντηση στους ισχυρισμούς του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ότι "για τις αυξήσεις φταίει ο Κορτζίδης" εξέδωσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τα νέα τέλη σε σύγκριση με τα προηγούμενα στους πίνακες που ακολουθούν:



Σε ότι αφορά στην επόμενη κατηγορία έχουμε να κάνουμε την παρατήρηση ότι δεν αφορά μόνο στους κατασκευαστές - εργολάβους αλλά και στους κατοίκους του δήμου μας οι οποίοι κάνουν οικοδομική εργασία και χρειάζεται να βγάλουν μπάζα και άλλα οικοδομικά υλικά.


Τέλος στην επόμενη κατηγορία η διατύπωση της εισήγησης «Για πρόσκαιρη χρήση κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, οδών κλπ από ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ για τη διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού ή επιστημονικού περιεχομένου απαγορευόμενης της με οποιαδήποτε μορφή εμπορικής δραστηριότητας» σημαίνει ότι στο εξής οι φορείς της πόλης οι οποίοι διοργανώνουν κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση σε πλατεία ή άλλο δημοτικό χώρο θα καλούνται να πληρώσουν για αυτήν τέλη χρήσης ανεξάρτητα αν η εκδήλωση αυτή προσφέρεται δωρεάν στα μέλη τους ή στους κατοίκους του δήμου;


Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου