Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Έχεις γράμμα!

γράφει η Γιώτα Καραδήμα

Τα Χριστούγεννα  έφτασαν. Πριν λίγα  χρόνια, πριν μας κατακλύσει το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα ως μέσο ανταλλαγής ευχών, παίρναμε αυτές τις μέρες κάρτες με ευχές
και γράμματα από συγγενείς και φίλους.  Πιο ποθητά… τα γράμματα από το εξωτερικό.
 
Ένα γράμμα ήρθε πριν από λίγες βδομάδες, ένα γράμμα που απευθύνεται όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της ΕΕ. Ένα γράμμα από την Αμερική, που κλείνει όχι με μια ευχή, αλλά με ένα κάλεσμα για αντίσταση στην έγκριση των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών.
 
Σχεδόν 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει το  κείμενο, στο οποίο μας περιγράφουν την εμπειρία τους από τα γενετικώς τροποποιημένα στις ΗΠΑ. Υπογράφουν ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές,  αγρότες, οργανώσεις για την προστασία της υγείας, φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος, γονείς, ενεργοί πολίτες. Προσωπικότητες παγκοσμίως διάσημες και απλός κόσμος μαζί, μιας και ο κίνδυνος από τα γενετικώς τροποποιημένα δεν κάνει διακρίσεις. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους!

Η επιστολή αυτή έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την Τ. Λυγδοπούλου (από την ομάδα των Δρυάδων). Κυκλοφόρησε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή, που πρέπει να δράσουμε  όσο πιο άμεσα και δυναμικά γίνεται:  Στις 5 Δεκεμβρίου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την έγκριση γενετικώς τροποποιημένων στην Ε.Ε. οδήγησαν στην αποδυνάμωση νομικά της αντίστασης. Το κείμενο νομοσχεδίου που προέκυψε, κατατίθεται για ψήφιση από το  ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Η Βάσω Κανελλοπούλου από το Πελίτι  γράφει «Τα κοινωνικά κινήματα και οι πολίτες πρέπει να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές για τις παγίδες που περιλαμβάνει.» (δείτε περισσότερα για το θέμα).
 
Έρχονται Χριστούγεννα και θέλεις να μοιραστείς κάτι θετικό για την πορεία αυτού του κόσμου. Τι πιο θετικό από το να ελπίζεις στη δύναμη αντίστασης, που ο καθένας κρύβει μέσα του… Οι φετινές γιορτές συμπίπτουν στη χώρα μας, με την προσμονή ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Μιας ανατροπής που εύχομαι να γενικευτεί για τον κάθε δυνάστη, που ως νέος Ηρώδης ζητά να θανατώσει την ελπίδα της χώρας και της ανθρωπότητας.
 
Ας τιμήσουμε τα Χριστούγεννα, ανυπακούοντας σε ό,τι ανήθικο, διασώζοντας συνάμα κάτι πολύ ιερό: τους σπόρους μας, τη γη μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας.

Καλές γιορτές!

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου