Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Στήριξη Κομισιόν στον «άχρωμο υπάλληλο» της Ε.Ε.

Ως «αποικιοκρατική παρέμβαση της Κομισιόν στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις» θεωρεί η ιστοσελίδα iskra.gr τη δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος της Ε.Ε. δήλωσε την Τετάρτη πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για επίσπευση της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και η επιλογή του Σταύρου Δήμα μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη: μία δήλωση που ουσιαστικά παρέχει στήριξη στη δικομματική κυβέρνηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από την πλευρά της, η iskra.gr κάνει λόγο για «προκλητική στήριξη στον "άχρωμο υπάλληλο" της Ε.Ε. Σταύρο Δήμα», καθώς και για «ευθεία απόπειρα ποδηγέτησης των βουλευτών της λαϊκής βούλησης».

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα, οι «αγορές» κάθε άλλο παρά συμμερίζονται τις «παραινέσεις» της κ. Μπράιτχαρτ, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ παραμένει, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να οδεύει προς το 9%.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εκμεταλλεύτηκε τη δήλωση της Κομισιόν, προκειμένου να κινδυνολογήσει για άλλη μία φορά, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου