Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Επανέλεγχος συμβάσεων: Μετά τους δημάρχους καλούν σε απολογία και τους προϊσταμένους – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης  να  κλιμακώσει την επίθεση τόσο στους αιρετούς  όσο και στους εργαζόμενους που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4250/2014, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

Νέα «θύματα» του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού εκτός από τους δημάρχους Λάρισας ,Ζωγράφου και Χαλανδρίου  είναι οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων διοικητικών υπηρεσιών που αρνούνται να χορηγήσουν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν συνένοχοι σε χιλιάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει η συγκυβέρνηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α..

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της   Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι το εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση τόσο στους αιρετούς όσο και στους εργαζόμενους που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4250/2014.
Νέα «θύματα» του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού είναι η κλήση ως κατηγορουμένων των Δημάρχων Λάρισας, Ζωγράφου και Χαλανδρίου αλλά και των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού των παραπάνω Δήμων που αρνούνται να χορηγήσουν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν συνένοχοι σε χιλιάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει η συγκυβέρνηση.
Η κλήση ιδιαίτερα των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού ως κατηγορούμενων τη στιγμή που έχει προκηρυχθεί και συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας (ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ) από την εφαρμογή του Ν.4250/2014 δείχνει ότι πρόθεση, εκτός των άλλων είναι και η κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στη λήψη των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης και της τρόικα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της αλλά και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πιο δυναμικό, αγωνιστικό και ενωτικό τρόπο να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον προσχηματικό επανέλεγχο που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αλλά το σύνολο των εργαζόμενων, οδηγώντας χιλιάδες σε απόλυση και τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. σε διάλυση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της τόσο στους Δημάρχους όσο και στους συναδέλφους και δηλώνει ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν θα επιτρέψουμε με κάθε τρόπο την ποινικοποίηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου