Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνα εισαγγελίας για κακουργηματική απιστία από το ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Συγκεκριμένα διερευνάται αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία. Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκυβέρνηση με νόμο
φρόντισε να καλυφθούν "τα νώτα" των μελών του ΤΑΙΠΕΔ προσφέροντάς τους νομική ασυλία.

Επικεφαλής της έρευνας έχει τεθεί ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης και το αντικείμενό της είναι η εκχώρηση του Ελληνικού στην Lamda Development του Λάτση. 

Ο κ. Γιάννης Δραγάτσης καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σοφία Σακοράφα και τον κ. Νίκο Γαλανό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα κληθεί να καταθέσει και ο αντιπεριφερειάρχης της Νότιας Αθήνας κ. Χρήστος Καπάταης.

Στην έρευνα του εισαγγελέα αξιοποιείται η Έκθεση του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο) για την εμπορική αξία του χώρου του πρώην αεροδρομίου. Έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΤΕΕ, η αξία των 6.204 στρεμμάτων του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγίου Κοσμά ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία υπέρ της οποίας έγινε η εκχώρηση σύμφωνα με τις δικογραφίες, έχει προσφέρει 914.000.000 ευρώ και έχει συμφωνηθεί ότι το ποσό αυτό θα πληρωθεί σε διάρκεια 15 χρόνων.

Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές στο στόχαστρο της έρευνας έχει τεθεί το Δημόσιο και η πιθανή απιστία εκ μέρους των λειτουργών του και όχι οι ιδιώτες που προτιμήθηκαν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.


Στη μηνυτήρια αναφορά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γαλανός ζητούσε να διερευνηθούν δύο κυρίως ζητήματα: 
  • Οι πράξεις και πιθανές παραλείψεις από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με όλες τις φάσεις του σχετικού διαγωνισμού.
  • Η πιθανή βλάβη που θα υποστεί τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο λόγω των πράξεων και των παραλείψεων και κυρίως λόγω του εκ των πραγμάτων εξοστρακισμού των ενδιαφερομένων, πράγμα που μηδένισε τον ανταγωνισμό στη διαδικασία.
Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου