Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Ελεύθεροι πολιορκημένοι" οι κάτοικοι της Αττικής με τον πολλαπλασιασμό των διοδίων

"Η κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιασμού των διοδίων έχει καταστήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, όπως εδώ, στη βορειο-ανατολική Αττική, ελεύθερους πολιορκημένους", τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα ήδη υπάρχοντα διόδια, αλλά και στη διαφαινόμενη τοποθέτηση νέων παράπλευρων σταθμών, που πραγματοποίησαν την Κυριακή, στον κόμβο Βαρυμπόμπης, η Περιφέρεια, κάτοικοι, δήμοι, φορείς και συλλογικότητες της Βορειοανατολικής Αττικής.

"Η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των πολιτών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε και θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί. Περιφέρεια, Δήμοι, πολίτες", υπογράμμισε η περιφερειάρχης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρος, καθώς και οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.
 
Δύο μισθοί τον χρόνο για διόδια
 
Δυναμικά συμμετείχαν στη διαμαρτυρία οι κάτοικοι της περιοχής , οι οποίοι για πάνω από μία ώρα μπλόκαραν τον κόμβο και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό που κατήγγελλε το καθεστώς των διοδίων εντός της Αττικής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

"Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική", έγραφε πανό των κατοίκων και οι στίχοι από τον "Ηλεκτρικό Θησέα" ανταποκρίνονται με μεγάλη ακρίβεια στην καθημερινότητα που οι ίδιοι μας περιέγραψαν.

"Παίρνω τριάντα ευρώ μεροκάματο και για να πάω στη δουλειά μου πρέπει να πληρώνω στα διόδια πάνω από εφτά ευρώ ημερησίως", κατήγγειλε στην «Α», ο 42χρονος Παναγιώτης, κάτοικος Πολυδενδρίου, και τόνισε: "Η εναλλακτική θα είναι να χρησιμοποιήσω τους παράδρομους βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου".

Άποψη που συμμερίζεται και ο Βασίλης Γουργουσίας, κάτοικος Ωρωπού. "Πρέπει πρώτα να έχεις κάνει τον σταυρό και τη διαθήκη σου, για να κινηθείς μέσω των παράδρομων", λέει, ενώ στέκεται και στο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί το κόστος των διοδίων στα ΑμεΑ υπογραμμίζοντας: "Στα πενήντα ευρώ που χρειάζονται καθημερινά τα ΑμεΑ για τη θεραπεία τους προστίθενται και δεκατέσσερα ευρώ που χρειάζονται για να περάσουν από τα διόδια".

"Υπολογίσαμε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού ξοδεύουν δυο μηνιαίους μισθούς τον χρόνο στα διόδια", τονίζει, από την πλευρά του, το μέλος της επιτροπής κατά των διοδίων Παντελής Γιαμαρέλλος καταγγέλλοντας ότι "οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των διοδίων είναι αντισυνταγματικές".

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου