Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Ρ. Δούρου στην ΟΑΕΔ Φυλής: "Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Φυλή θα κλείσει"

Την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα απορριμμάτων της Φυλής από τον κοινωνικό ιστό της πόλης προανήγγειλε η Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή της στον ΧΥΤΑ.

«Το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής, όχι μόνο για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για όλη την πατρίδα, είναι σταδιακά, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Φυλή να κλείσει» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής συμπληρώνοντας πως «στο δικό μας πρόγραμμα, που ακολουθεί τις ευρωπαϊκές Οδηγίες, ο αποτεφρωτήρας πρέπει να εγκατασταθεί σε άλλη, ειδική ζώνη ασφάλειας, που να μην βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό και κοινωνικό ιστό».

Η Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και τον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών - επικίνδυνων αποβλήτων όπου και ενημερώθηκε για τις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις του χώρου από τον αναπληρωτή προϊστάμενο στη Διεύθυνση Διάθεσης Υπολειμμάτων - Αποβλήτων Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

«Τον χώρο τον είχα επισκεφθεί και προεκλογικά, πριν αποκτήσω την ιδιότητα του προέδρου του ΕΔΣΝΑ. Σήμερα η επίσκεψή μας σε τούτο τον χώρο έχει διπλή σημασία. Συμβολική και ενημερωτική.

Βρισκόμαστε μπροστά από το χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, σε έναν χώρο που, όχι σύμφωνα με τη Δούρου ή τη Δύναμη Ζωής, αλλά σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Αναφορών της Ε.Ε., είναι μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις τρεις επόμενες γενιές» τόνισε αμέσως μετά η Περιφερειάρχης Αττικής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους διαγωνισμούς για τις ΣΔΙΤ, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «έχουν αλλάξει πολλά ήδη από το βράδυ της 25ης Μαΐου. Με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ προχωράμε έτσι ώστε στη χώρα μας να μην έχουμε τη δημιουργία τεσσάρων τέτοιων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που στόχο είχαν το κέρδος συγκεκριμένων συμφερόντων».

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου