Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ζητούμενο της κυβέρνησης η επικοινωνιακή διαχείριση της έντασης

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Το ζητούμενο είναι να τελειώσει τις σπουδές του (που δεν τον αφήσατε καν να ξεκινήσει;) ή να βγει έξω» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην συνέντευξη τύπου απαντώντας στην
απόρριψη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που πρότεινε στο Νίκο Ρωμανό.

Πότε υπονόησε ο Ν. Ρωμανός, ότι θέλει να βγει έξω, όπως προπαγανδιστικά υπονοεί ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου;

Ας αντιστρέψουμε όμως το ερώτημα…

Το ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εκδίκηση του κρατούμενου (επειδή τόλμησε να περάσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις), ή να σπουδάσει, όπως όλοι οι κρατούμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δικαιούται;

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εκτροπή με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία της δημοκρατίας;

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων;
 
Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η συσπείρωση της ακροδεξιάς και η σταδιακή φασιστοποίηση της κοινωνίας δια μέσου νομοθετικών ρυθμίσεων κατάργησης των κατακτήσεων της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού.

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εφεύρεση νόμου με ειδικό σκοπό την εξόντωση του συγκεκριμένου κρατουμένου ή μήπως μετρούν τις αντοχές ενός νέου ανθρώπου για να περάσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις για απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών στους κρατούμενους.

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να παίξει το τελευταίο της χαρτί, τον κρυφό άσσο που νομίζει ότι κρύβει στο μανίκι, το θέμα της ασφάλειας. Να γίνουν επεισόδια, να φοβηθούν οι κατατρομοκρατημένοι ήδη πολίτες, για το αυτοκίνητο, το μαγαζί, την τράπεζα…

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να ανάψει το φιτίλι μιας μεγάλης φωτιάς, ικανής να κρύψει τα νέα μέτρα, τα προαπαιτούμενα, την παράταση του Μνημονίου, το νέο Μνημόνιο που έρχεται, το ΔΝΤ που μένει… τη μαύρη μοίρα την οποία επιφυλάσσει στους πολίτες για το σωτήριο έτος 2015, που αν θυμάμαι καλά, θα βγαίναμε από το Μνημόνιο, θα είχαμε ξεπάγωμα και αυξήσεις στις συντάξεις…

Ζητούμενο τέλος της κυβέρνησης είναι να κρύψει την άτακτη υποχώρηση στην τρόικα και τους δανειστές και προτιμά να το κάνει με μια άτακτη οπισθοχώρηση στο Μεσαίωνα της ακροδεξιάς της φλέβας. Εκεί που τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν υπάρχουν ούτε ως έννοια, όπου ο Διαφωτισμός δεν είχε ράνει με το εξεγερτήριο φως, το πνεύμα και τις συνειδήσεις.

Εκεί που καμία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει. Γιατί μιας και το αναφέραμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που διαρκώς επικαλείται και υποκλίνεται η κυβέρνηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες. Με αποτέλεσμα ακόμα και ένας ναζιστής φονιάς 70 ανθρώπων στη Νορβηγία, να τα απολαμβάνει. Όχι μόνο σπουδάζει ο Μπρέιβικ, αλλά κάνει απεργία πείνας για να έχει play station στο κελί του, και το παίρνει.

Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες όμως, δεν νοιώθουν καμία απειλή, σε πλήρη αντίθεση, με μία υπό διωγμό κυβέρνηση, που τρέμει στην ιδέα ότι χάνει την εξουσία.

Η συγκυβέρνηση επιζητά ένα σκηνικό έντασης με κάθε τρόπο, μοιάζει σχεδόν, να το σκηνοθετεί. Ξεκίνησε με τα Πανεπιστήμια, κλιμακώθηκε με τη βίαιη καταστολή μιας απόλυτα ειρηνικής μεγαλειώδους πορείας, στο Πολυτεχνείο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο θεμιτό, ή όχι και τόσο… Αρχής γενομένης με τον κ. Φορτσάκη, δεν της βγήκε όμως, όπως θα ήθελε, συνέχισε με τον κ. Κικίλια να επιδεικνύει πόσο εκτιμά τα σώματα καταστολής που πλιατσικολογούν περίπτερα και ουρλιάζουν στα Θρασίμια «Γαμήστε τους»! Τώρα βρήκε το σώμα του Ν. Ρωμανού, να παίξει μπάλα… και παίζει…

Ένα ανίερο παιχνίδι εξάντλησης που σχεδόν εκλιπαρεί για την βίαιη εκτόνωσή, που θα της δώσει το άλλοθι που τόσο καιρό εναγωνίως αναζητά, το μεγαλειώδες επιχείρημα, για να στριμώξει τη αντιπολίτευση στο δικό της γήπεδο.

Πραγματικά, και τι δεν θα ‘δινε η κυβέρνηση να βγαίνει το πρωί δια των επίσημων εκπροσώπων της στα κανάλια ουρλιάζοντας στο ΣΥΡΙΖΑ όπως παλιά: «Καταδικάζετε τη βία;» «καταδικάστε», «είστε με την ανομία»…

Ν. Ρωμανός, ένα ''θρασίμι'' που διδάσκει ιστορία

Και τι δεν θα έδινε η κυβέρνηση να προσθέσει  άλλη μία ερώτηση στις τρεις όλες και όλες που στοιχειοθετούν την επιχειρηματολογία της εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη χαριστική, όπως πιστεύει που θα της επιτρέψει τη μαγική ρελάνς και να εξωθήσει στο πυρ το εξώτερο από την επικαιρότητα, λέξεις όπως  Προϋπολογισμός, Νέο Μνημόνιο, Eurogroup… Το παιχνίδι είναι χιλιοπαιγμένο.  Της βγήκε μία, δύο, τρεις… για πόσο όμως ακόμα… Θρασίμια; (που είπε και ο κ. Πρωθυπουργός)

Ο Νίκος Ρωμανός ζητάει το αυτονόητο, ύψιστο δικαίωμα στη μόρφωση, αναφαίρετο, κατεκτημένο ήδη από το 1948 στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για αυτό και μόνο το λόγο, έχει ήδη νικήσει.

Ο Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε να βραβευτεί για την εισαγωγή του σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα από τον ίδιο υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου. Η βράβευση από τον υπουργό στους κρατούμενους των ελληνικών φυλακών, αποτελεί αναγνώριση των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές, και είναι αξιέπαινοι που κατάφεραν να διαβάσουν και να περάσουν σε ένα Ανώτατο Ίδρυμα. Πόσο ειρωνικό ακούγεται τώρα με την αυταρχική και εκδικητική αντιμετώπιση του ανθρώπου αυτού σήμερα.

Η εκπαιδευτική άδεια αποτελεί κίνητρο για τον κρατούμενο, ανάσα από τον εγκλεισμό του νοσηρού περιβάλλοντος της φυλακής και ενθύμηση για το «έξω» και εν τέλει φρονηματισμό και επανένταξη. Ποινή θανάτου για ενδεχόμενη παραβίαση εκπαιδευτικής άδειας είναι πλήρως ασύμβατη με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο, από έναν ελεύθερο άνθρωπο που επέλεξε να είναι μαχητής, σε μοναχικό αγώνα και πληρώνει αγόγγυστα τις επιλογές του, χωρίς να ζητιανεύει το έλεος του κράτους. Αυτές τις προσωπικές επιλογές ζωής, οι φασίστες, ποτέ μα ποτέ δεν μπορούν να τους καταλάβουν, όχι γιατί υστερούν νοητικά, αλλά γιατί υστερούν στα θέματα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, πίστης σε ιδανικά, πέραν του μικρούτσικού εαυτού τους. Πάνω απ' όλα όμως γιατί δεν κατέχουν την έννοια του ΟΛΟΥ, του συλλογικού ΟΛΟΥ αλλά παραμένουν πάντα αδιαίρετες μονάδες που θεωρούν οι ίδιες τον εαυτό τους αξιολατρέψιμες.

Αυτό ας το έχουν κατά νου, όσοι Χειμωνάδες, Παπαμιμίκιδες και Bankingnews αλλά και διάφορα φασιστοσάιτ κρυφά και φανερά, όταν αμφισβητούν την γενναιότητα, την αυτοθυσία, την μεγαλοπρέπεια ενός ελεύθερου ανθρώπου που κάνει το σώμα του γροθιά, διαλύοντας την όποια ικμάδα δημοκρατικής ευαισθησίας επιχειρεί να παρουσιάζει ότι διαθέτει αυτή η κυβέρνηση.

Ε, ψιτ… στα χέρια του Νίκου Ρωμανού ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος θύμα στυγερής κρατικής δολοφονίας. Ήταν 6 Δεκέμβρη του 2008 και αυτό σημαίνει πολλά, για όλους εμάς που πιστεύουμε και υπερασπίζουμε  την ευνομούμενη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θρασίμια δηλαδή (που είπε και ο κ. Πρωθυπουργός.)


ΥΣ1. Ο Νίκος Ρωμανός είναι στην 25η ημέρα απεργία πείνας και εκτίει 15ετή ποινή φυλάκισης, για τη ληστεία στο Βελβεντό, οι αρχές δεν κατάφεραν να τον «δέσουν» με το αντάρτικο πόλης και την τρομοκρατία,. Να θυμίσουμε ότι κατά τη σύλληψή του βασανίστηκε άγρια σε σημείο μη αναγνωρίσιμο και διαπομπεύτηκε ως άγριος τρομοκράτης. Τα βασανιστήρια δεν αποτελούν μέσο σωφρονισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης σε χθεσινή δήλωσή του σημείωσε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν ήταν υπόδικος, ήταν ήδη καταδικασμένος και εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών και όχι προφυλάκιση, όταν ο ανακριτής έκρινε στη γνωμάτευσή του ότι είναι επικίνδυνος δεν είχε τις δικογραφίες καν μπροστά του γιατί είχαν πάει στα δικαστικά συμβούλια. Αξιοσημείωτη η διακριτική συμπεριφορά της Δικαιοσύνης κατά του κρατουμένου, καθώς οι υπόδικοι για την Henerga Power κάνουν διακοπές στη Μύκονο. Με την απόρριψη αυτή έχει ήδη χάσει το πρώτο εξάμηνο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας, προσθέτοντας ότι το β' εξάμηνο έχει αποκλειστικά εργαστήρια πράγμα που σημαίνει ότι η τηλεδιάσκεψη δεν είναι εφικτή λύση.

ΥΣ2. Πριν προλάβει να δημοσιευθεί το άρθρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος το επιβεβαίωσε πλήρως. Σε παρέμβαση της στο ΣΤΑΡ μίλησε για τους «θιασώτες τους χάους" που υποθάλπουν την ανομία και για όσους θέλουν να επιβάλλουν τους νόμους της ζούγκλας, τη βία και το χάος.


Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου