Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΟΧΙ της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στην αύξηση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Αποχώρησε η Δημοτική Συνεργασία από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης (περισσότερα εδώ).

Παρόλα αυτά κατέθεσε επιστολή με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία της για δυο θέματα της ημερήσιας διάταξης: την αύξηση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων
και τον κανονισμό λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

Ο Γιάννης Μαραγκός εκ μέρους της Δημοτικής Συνεργασίας κατέθεσε στον πρόεδρο Γιάννη Τσαρπαλή επιστολή της παράταξης για τα δύο αυτά θέματα.

Με την επιστολή η Δημοτική Συνεργασία πρότεινε να αναβληθεί η ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας των ΚΑΠΗ, προκειμένου η πρόταση της διοίκησης να συζητηθεί και με τα μέλη των ΚΑΠΗ πριν έρθει προς ψήφιση.

Επίσης δήλωνε την αντίθεση της Δημοτικής Συνεργασίας στην προτεινόμενη αύξηση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε "εκτός τόπου και χρόνου" την πρόταση για αναβολή γιατί όπως είπε έγιναν παντού συνελεύσεις των ΚΑΠΗ για τον κανονισμό λειτουργίας. Ωστόσο σημείωσε ότι τα ΚΑΠΗ δεν τα διοικούν οι συνελεύσεις των μελών τους αλλά το προσωπικό. Τελικά ο προτεινόμενος κανονισμός λειτουργίας των ΚΑΠΗ ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Στο θέμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων ο δήμαρχος επιχείρησε να δικαιολογήσει την πρόταση για αύξηση των τελών με την ενόχληση που προκαλείται στην Μαρίνου Γερουλάνου από τη λειτουργία των καταστημάτων.

Δεν εξήγησε ωστόσο γιατί αυξάνει τα τέλη στο Ελληνικό και στα καταστήματα που λειτουργούν σε άλλους δρόμους αλλά και στα περίπτερα.

Όπως επίσης δεν εξήγησε πώς η αύξηση των τελών χρήσης που επιβάλλεται και σε αυτούς που τηρούν τα όρια που θέτει ο δήμος και σε αυτούς που τα παραβιάζουν θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης. Η πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του Θ. Λιάππη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου