Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Τρέμει τις εκλογές ο Σαμαράς αλλά θα τις "κερδίσει" - Κατακραυγή για το διάγγελμα-"συνέντευξη"

Κινδυνολογία, πλήρης ταύτιση με την τρόικα και τους δανειστές και απολύτως αφιερωμένη σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το διάγγελμα με την ένδυση συνέντευξης
του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.

Ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι όλα όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τις αγορές, πρόσθεσε ότι όλο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά πιστωτικό γεγονός ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσει η ΝΔ.

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον  ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνέντευξης, συγχέοντας το εθνικό συμφέρον με το προσωπικό.


Ο πρωθυπουργός, με όπλο την κινδυνολογία, εκλιπάρησε τους βουλευτές να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα μπορούσε να «μπει σε περιπέτεια». Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια».

Όπως είπε, κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν». Ανέφερε δε πως «αυτή τη φορά το "παρών" θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και κυρίως η ιστορία».

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «ανόητα νταηλίκια» και «επικίνδυνους σχεδιασμούς» τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαπραγμάτευση που θα «μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση «πολιτικής εξαγοράς» βουλευτών με δέλεαρ τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και με άλλα πρόσωπα αλλά και τη διεξαγωγή εκλογών στα τέλη του 2015 ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εμφανίστηκε βέβαιος πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει.


ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαρας θέλει και τη Χ.Α., ο κ Δήμας τί λέει;

Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός,  μέσω της σημερινής του συνέντευξης,  κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ.  Δήμα.

Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν «παρών», αλλά να βρουν «έναν λόγο παραπάνω» για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα  τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!

Αναμένουμε την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα  τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα.

Επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη.

Αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.

Δήλωσε, επίσης, ότι κάποιοι του ζήτησαν την «αυτοπαραίτηση» της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να τους κατονομάσει και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων.


Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα. Σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα. Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του.

Ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου