Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές με αρκούδες και μαϊμούδες


Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 27ης Δεκεμβρίου του 2014 θα μείνει στην Ιστορία. Θα μπει στο Μουσείο του Τύπου, δίπλα στα πατριωτικά περιοδικά του Εμφυλίου που απεικόνιζαν με σκίτσα άγριους κομμουνιστές να εκτελούν αμάχους, να μαζεύουν παιδιά, να παρενοχλούν αγνές κορασίδες. Θα μπει το πρωτοσέλιδο δίπλα στα εξώφυλλα με τη σοβιετική αρκούδα που κατασπάρασσε το σώμα της Ελλάδος, από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αρκούδα τεράστια, μοβόρα και αδηφάγος, που στοίχειωνε τα όνειρα των ελληνοπαίδων.

Η αρκούδα που έβαλαν στο εξώφυλλό τους «Τα Νέα» του Σαββάτου είναι απευθείας απόγονος της αρκούδας που φιλοξενούσαν συχνά πυκνά τα εμφυλιακά έντυπα της Δεξιάς. Είναι εξίσου μεγάλη, εξίσου μαύρη, εξίσου μοχθηρή και, για όσους δεν κατάλαβαν, δίπλα στην φωτογραφία αναγράφονταν τα εξής:

«Έρχεται ρωσικός χειμώνας; Ο ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και οι διακινητές τους». Έρχονται οι εκ του Βορρά κομμουνισταί, εποχούμενοι επί της ράχης των κτηνών της Αποκαλύψεως. Με άλλα λόγια, προσέξτε τι θα ψηφίσετε, κουφάλες, γιατί θα σας φάνε τη σπλήνα οι αρκούδες.

Θα πήξουμε στις αρκούδες τις επόμενες μέρες. Αρκούδες μαύρες, άσπρες, γκρίζες, θα τρέχουν από δω κι από κει, θα μουγκρίζουν, θα δαγκώνουν, θα φοβερίζουν. Κάποιες θα σε δαγκώνουν άμα τη εμφανίσει, άλλες θα είναι πιο ύπουλες, θα σε φέρνουν με τα νερά τους για να σε φάνε μετά με την ησυχία τους.

Αρκούδες άριστα εκπαιδευμένες, από αρκουδιάρηδες μοντέρνους, όχι σαν εκείνους τους παλιούς που χτύπαγαν το ντέφι και έδιναν παραγγέλματα παρωχημένα, «Έλα, Ρίτα, δείξε μας πώς χτενίζεται η Βουγιουκλάκη, πώς βάφει τα νύχια της η Καρέζη».

Οι μοντέρνοι αρκουδιάρηδες, ο Πρετεντέρης, ο Τράγκας, ο Μουρούτης, ο Παπαχελάς, θα δίνουν παραγγέλματα μοντέρνα, «Έλα, Ρίτα, δείξε μας πώς είναι το Grexit, κάνε μας το κλειστό ΑΤΜ, δείξε μας πώς κόβει τη ρευστότητα ο Ντράγκι».

Οι αρκούδες θα κάνουν τις χοντροδουλειές κι από δίπλα θα χοροπηδάνε μαϊμούδες και μαϊμουδίτσες, που θα αναλαμβάνουν τα ψιλά, αλλά ουχί ασήμαντα. Μαϊμούδες δημοσκοπήσεις, μαϊμούδες ειδήσεις, μαϊμούδες κόμματα με μαϊμούδες προέδρους.

Προπαντός μαϊμούδες δημοσιογράφοι, σαν αυτούς τους δύο που πήραν τη συνέντευξη από τον Σαμαρά, που τους έβλεπες τους έρμους και έλεγες τώρα θα σηκωθούν από την καρέκλα, τώρα θα κάνουν έναν πήδο και θα αρπάξουν την μπανάνα.

Πάμε σε εκλογές με ένα κανάλι μαϊμού, πάμε σε εκλογές με μια τηλεόραση που υποδύεται τη δημόσια, ενώ είναι κομματική. Ακόμη χειρότερα, είναι γρανάζι του εκλογικού μηχανισμού του Σαμαρά, του Χρύσανθου, του Γεωργιάδη, της Βούλτεψη.

Μια απορία έχω μόνο: Αφού εκεί στη ΝΕΡΙΤ αποφασίσατε να γίνετε ΥΕΝΕΔ ντεκλαρέ, γιατί αναθέσατε την αποστολή στους δύο κακομοίρηδες; Γιατί δεν προσλάβατε με μονοήμερη σύμβαση τον Μαστοράκη, που έχει το χουντικό νόου χάου και είναι και χαριτωμένος;

Θα βρέξει μαϊμούδες και αρκούδες, αδέλφια, γι' αυτό πάρτε ομπρέλες ενισχυμένες.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου