Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αίματα προσαχθέντων στα πατώματα της ΓΑΔΑ

Δαρμένοι κατέληξαν οι περισσότεροι προσαχθέντες και συλληφθέντες κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της μαζικότατης πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, δαρμένοι και χωρίς καμία επικοινωνία και πάλι με οικείους ή δικηγόρους ή με την αστυνομία να δίνει ανακριβείς πληροφορίες, όπως μας μεταφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη ΓΑΔΑ μαζί με την επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει εγκαινιάσει νέες τακτικές, όπως φαίνεται, με την παρουσία - επέμβαση κάθε φορά μετά από ειρηνικές πορείες στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης προσήχθησαν από τα Εξάρχεια 31 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 12.

"Ενώ βρισκόμασταν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ ακούσαμε να φωνάζει κάποιος προσαχθείς που αφήνονταν εκείνη την ώρα 'ελάτε από εδώ, έχει αίματα'. Πράγματι το πάτωμα είχε αίματα. Μας είπαν ότι ήταν από αυτούς που μεταφέρθησαν στο νοσοκομείο, αλλά και όσους είδαμε είχαν γδαρσίματα και ήταν χτυπημένοι. Οι μισοί είχαν προλάβει να ενημερώσουν τους οικείους τους πριν τους πάρουν τα κινητά, ενώ οι υπόλοιποι όχι, παρ' ότι κάτι τέτοιο προβλέπει τόσο η ελληνική νομοθεσία όσο και ευρωπαϊκή Οδηγία", τονίζει η βουλευτής και παραθέτει περιστατικό με μητέρα που έφτασε στη ΓΑΔΑ και ρωτούσε για τον γιο και τον ανιψιό της, με την αστυνομία να λέει αρχικά ότι τα παιδιά είναι στη ΓΑΔΑ, μετά να μαθαίνει ότι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο -όχι από την αστυνομία η ενημέρωση-, να πηγαίνει εκεί και στη συνέχεια να μαθαίνει από τους γιατρούς ότι μετά από αξονικές επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου