Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σύνοδος πρυτάνεων: «Τα πανεπιστήμια θα κλείσουν αν δεν επιστρέψει το προσωπικό»

Έκκληση στη κυβέρνηση να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και να επιστρέψουν στην εργασία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι απευθύνουν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ
της χώρας.

Καμπάνα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των πανεπιστημίων κρούει η Σύνοδος των Πρυτάνεων που διαμηνύει πως τα ιδρύματα θα κλείσουν αν δεν επιστρέψει στην εργασία του το προσωπικό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και παράλληλα δεν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ο προεδρεύων της Συνόδου και πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Γάτσιος κάλεσε τη κυβέρνηση να παραδεχθεί το λάθος της και να ανακαλέσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα τους διοικητικούς υπαλλήλους, τονίζοντας πως λόγω του αναίτιου και αναποτελεσματικού -όπως δήλωσε- μέτρου, τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν.


Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης προανήγγειλε το κλείσιμο του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ελλάδας από το 2015 εφόσον δεν βρεθεί λύση, την ίδια στιγμή που έχουν απολυθεί 399 υπάλληλοι και το πανεπιστήμιο λειτουργεί με 750 υπαλλήλους.

Αδιέξοδη χαρακτήρισε τη κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο πρύτανης του πανεπιστημίου Γ. Γκόλιας με 260 υπαλλήλους να προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το έργο που επιτελούσαν 858 υπάλληλοι πέρυσι.

Απο τη πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος αποποιείται τις ευθύνες του και απαντά πως υπάρχει απόφαση ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στα πανεπιστήμια. Ωστόσο μεταθέτει τις ευθύνες στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη που θέλει να ενταχθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στους 2.500 απολυμένους του Δημοσίου.


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου