Σήμερα ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του
χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας προτείνει να απορριφθεί εκ νέου το αίτημα του εδώ και 22 ημέρες απεργού πείνας, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει από το πρωί και κορυφώνονται με την απογευματινή πορεία διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι, ενώ συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν νωρίτερα οι γονείς των Ν. Ρωμανού και Γ. Μιχαηλίδη στο κατάμεστο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του θεάτρου "Εμπρός".

Όπως αναφέρει η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου, ο Νίκος Ρωμανός αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, καθώς μπορεί να υποστεί επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια, ενώ σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι του «οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται δυστυχώς αναμενόμενη».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός μετρά σήμερα την 23η ημέρα απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια που δικαιούται, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του στη σχολή του.