Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Βήχας - Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής: Ξαναχτίζουμε τη Δημόσια Υγεία

«Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές τίθεται σε όλους μας το ερώτημα: συνεχίζουμε με τις πολιτικές των τελευταίων πέντε χρόνων, πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας σε μια πρωτοφανή
ανθρωπιστική καταστροφή, πολιτικές που επιβλήθηκαν με το ψέμα και τον φόβο, πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των μελλοντικών γενεών;

Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ! Ήρθε η ώρα της ανατροπής! Ήρθε η ώρα της επανάκτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας, επανάκτησης της αξιοπρέπειας σε έναν λαό πληγωμένο και εξαθλιωμένο, ήρθε η ώρα της ελπίδας για ένα μέλλον που μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Τα τελευταία χρόνια βίωσα στην πρώτη γραμμή τις επιπτώσεις των εγκληματικών πολιτικών στον χώρο της υγείας. Ανασφάλιστοι ασθενείς που τους στέρησαν το δικαίωμα στην υγεία με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αναπηρία αλλά και στον θάνατο, ή που μετακύλησαν το χρέος της νοσηλείας τους στην εφορία με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να είναι χρεωμένοι στο δημόσιο επειδή η κυβέρνηση με τις μνημονιακές πολιτικές τους στέρησε αρχικά την εργασία και κατόπιν την ασφαλιστική κάλυψη. Διάλυση της δημόσιας υγείας τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας.

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές συντάχτηκα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πρώτη του προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, γιατί συμφωνώ πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και το »κούρεμά» του αποτελεί το σημείο μηδέν για ανασυγκρότηση της χώρας και γιατί πιστεύω πως για τις εγκληματικές πολιτικές οι ευθύνες όλων αυτών που τις υλοποίησαν δεν είναι μόνο πολιτικές είναι και ποινικές και πρέπει όλοι αυτοί να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη!

Δεν πιστεύω στη λογική της »ανάθεσης» με την ψήφο μας σε κόμμα ή σε πρόσωπα για την διαχείριση της εξουσίας, εκτός της ψήφου μας η ενεργός συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για την μεγάλη ανατροπή!
ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961. Είμαι γιατρός καρδιολόγος.
Σπούδασα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάζομαι στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, στο ΠΕΔΥ Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ) από το 1995.
Είμαι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νοέμβριο του 2014.
Το 2011 όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι ανασφάλιστοι ασθενείς γεννήθηκε η ιδέα ενός κοινωνικού ιατρείου με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς και τον Δεκέμβριο του 2011 μαζί με άλλους πολίτες δημιουργήσαμε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στην Αθήνα, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Προφίλ στο facebook:

Πηγή: www.nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου