Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Στον «αέρα» η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου αίτηση αναθεώρησης κατά της υπ’ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου και ανοίγοντας το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Κατά συνέπεια η σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development είναι ακόμη μπλοκαρισμένη στο Ελεγκτικό Συνέδιο.

Πριν λίγες μέρες είχαμε παρέμβαση από την Εισαγγελέα E.Ραϊκου για να εξετάσει καταγγελίες περι διαφθοράς.

Τη Δευτέρα (29/12) η κυβέρνηση «έπεσε». Η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σηματοδοτεί το «πάγωμα» του ξεπουλήματος καθώς η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόλαβε να φέρει τη σύμβαση για επικύρωση στο Κοινοβούλιο.

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», πέραν των κινηματικών δραστηριοτήτων της, έχει συγκροτήσει ένα ευρύ μέτωπο με θεσμιικούς φορείς  όπως το ΕΜΠ, το ΤΕΕ, η Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας στο να αποτραπεί η πώληση. Τα κινήματα, κάτοικοι και φορείς της πόλης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα με συνεχείς δράσεις κατά του ξεπουλήματος με αίτημα τη δημιουργία Πάρκου στο χώρο των 6200 στρεμμάτων.

Η εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική νίκη.

Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε στην επόμενη Βουλή να υπάρχει σαφής πλειοφηφία κατά της ιδιωτικοποίησης και της δόμησης του Ελληνικού.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου