Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: γλύψιμο στα τυφλά από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν προκάλεσε εντύπωση η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε όσους παρακολούθησαν ή
διάβασαν από το ρεπορτάζ τα γεγονότα στην τελευταία συνεδρίασή του.

Με αυτή την έννοια δεν έχει αξία να σχολιάσουμε τις ίσες αποστάσεις που τότε κράτησε ανάμεσα στην παράταξη Κωνσταντάτου και σ' αυτή του Κορτζίδη.


Ούτε αξίζει ενασχόλησης που με την ανακοίνωσή της προδίδει ακριβώς την τύφλωση στην οποία οδηγείται λόγω της απέχθειας προς τη Δημοτική Συνεργασία και το Χρήστο Κορτζίδη - αλλιώς θα έβλεπε (ή δεν θα απέκρυπτε) ότι, μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση, αποχώρησε και η δεύτερη σε δύναμη παράταξη της αντιπολίτευσης.

Ούτε ασχολούμαστε που η Λαϊκή Συσπείρωση βλέπει μόνο "στείρα αντιπαράθεση" και δεν βλέπει την αισχρή -πέρα από κάθε στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία και ηθική βάση- επιθετικότητα της δημοτικής αρχής απέναντι σε όποια παράταξη της αντιπολίτευσης θεωρεί ενοχλητική ή επικίνδυνη.

Κατόπιν τούτων φαίνεται λογικό που η Λαϊκή Συσπείρωση έχει "θετική εικόνα για την προετοιμασία του Δ.Σ" που χρειάζεται ένα απλό ρετούς, ώστε απλά να χωράει και η (αυτονόητη για εμάς) δική της "πινελιά" ("όλες οι απόψεις", "όλες οι προτάσεις").

Λογικό φαίνεται επίσης ότι η επιλογή των ίσων αποστάσεων οδηγεί σε τέτοια τύφλωση, ώστε όταν ζητάει ένα δικαίωμα απ' αυτό το προεδρείο, να μοιάζει περισσότερο με γλύψιμο στα τυφλά.

Το ξεκάθαρα παράλογο είναι ότι αδυνατεί να σηκώσει στις πλάτες της το αξιακό φορτίο του ήθους και της ανιδιοτέλειας των αγωνιστών που επικαλείται... ένα φορτίο που (παρά τα επανειλημμένα λάθη της κομματικής ηγεσίας) χάρισε περίσσευμα ηγεμονίας -ηθικής, πολιτισμικής, αλλά και πολιτικής- στην Αριστερά για πολλές δεκαετίες.


Ακόμα πιο παράλογο είναι που επαναπαύεται στο ρόλο μιας παράταξης ακίνδυνης για τη νεοφιλελεύθερη και φονταμενταλιστική δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου