Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφρασή τους», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, πριν από την παραπάνω απόφαση για συνεργασία.

Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσαν σχετικά: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

«Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση των Οικολόγων Πρασίνων να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του συνιστά μια σημαντική εξέλιξη, με δεδομένες τις ευρωπαϊκές αναφορές των ΟΠ και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εκτός από τους Οικολόγους, όπως οι "Κοινωνία Πρώτα", "Πράττω", "Κοινωνική Συμφωνία" και "Αριστερή Προοπτική" καταδεικνύουν ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και θα φέρει τον λαό στον προσκήνιο, βρίσκει θετική ανταπόκριση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ εξακολουθεί να  απευθύνει ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμερίζοντας τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δυνάμεων αυτών. Το κάλεσμά του αφορά επίσης σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. Άλλωστε όπως τόνισε κατά την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος ο Αλ. Τσίπρας «ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών».

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου