Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η επανάληψη ως γελοιότητα

Μέρα που ξημέρωσε κι αυτή... Θα είναι η μέρα της πολιτιστικής επιτροπής, να το θυμάσαι!

Θα κουβαλήσει το κορμί της και θα ψάχνει φαρδιές πολυθρόνες για να τ' απλώσει.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα έψαχνε -όχι για καναπέ, αλλά- για καναπέδες... έναν διθέσιο για τον κώλο της κι έναν μονοθέσιο για τις γάμπες της.


Όμως οι καρέκλες της ταβέρνας δεν προσφέρουν τόσες ανέσεις στην κυρα-επιτροπή... άσε που ίσα-ίσα οι καρέκλες με το ζόρι ανέχονται το ξεχύλισμα τόσης πλαδαρότητας πάνω τους.


Θα καταπιεί λοιπόν η μανδάμ τα κοψίδια στα γρήγορα... όλα!!! και όχι γιατί πεινάει, αλλά για να μην έχει και μαγείρεμα στο σπίτι κυριακάτικα.


Και βέβαια -νωρίς νωρίς- θ' αναζητήσει το επιδόρπιο εν είδει παγωτού συνοδευμένου με ιταλικής έμπνευσης καφεδάκι σε χώρο μακριά από τους βάρβαρους ήχους και τους λάγνους χορούς του ταβερνείου.


Η συνεδρία της θα ισοδυναμεί με την αυτοσημία της, η δε απόφασή της όπως πάντα θα είναι ομόθυμη κι ομόφωνη...


Στην πυρά οι εναπομείναντες στο χαμαιτυπείο-ταβερνείο δήθεν αριστεροί, δήθεν τραγουδώντες, δήθεν χορεύοντες και λοιποί ξεβράκωτοι και (κυρίως) λοιπές ξεβράκωτες...


Η πολιτιστική επιτροπή θα αποφανθεί για ακόμα μια φορά και θα μας κατατάξει πολιτικά ανάλογα με το πόσο τραγουδήσαμε Μάλαμα ή Σφακιανάκη και με το πόσο ρυθμικά κουνήσαμε τους κώλους μας.


Στη συνέχεια ως πολιτιστική επιτροπή θα μοιράσει και αρμοδιότητες στα μέλη της:

  1. ποιο μέλος θα συνδιαλαγεί με την πολιτιστική επιτροπή του δήμου και της εκκλησίας (πλέον αυτά πάνε αντάμα),
  2. ποιο μέλος θα μεταπείσει τον Κουτσούμπα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του βουνού που έχει συγκροτήσει με το Σαμαρά (που τον μπέρδεψε με τον Σαμαρινιώτη) και να κατέβει στη Βάρκιζα να υπογράψει συμφωνία με τον Τσίπρα εκφράζοντας έτσι την πίστη και επιμονή στις παραδόσεις του ΚΚΕ,
  3. ποιο μέλος θα πείσει τον Τσίπρα να βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας την κομμουνίστρια Παπαρήγα στη θέση του σημιτικού Τσουκαλά και
  4. ποιο μέλος θα πάει στην Κουμουνδούρου να πείσει την ομάδα διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να μη διαπραγματευτεί με τον Κουβέλη που συμμετείχε σε μνημονιακή συγκυβέρνηση, αλλά με το ποτάμι -χωρίς όμως τη συμμετοχή του Λυκούδη και του Ψαριανού που κι αυτοί συμμετείχαν σε μηνονιακή συγκυβέρνηση.
Ολοκληρώνοντας -και προκειμένου να μην κατηγορηθεί για ανθρωποφαγία η πολιτιστική επιτροπή- θα ρίξει στην πυρά όλα τα DVD που έπαιξαν στο ταβερνείο και θα αποσυρθεί -όχι στο υπόγειο του κατηχητικού που θα παρέπεμπε σε γιαχωβίτικες πρακτικές, αλλά- σε άγνωστη γιάφκα μακρυά από βλέμματα περίεργων...

Όχι για λόγους που μπορεί να φαντάζεσαι...
αλλά γιατί τα ατίθασα παιδιά δεν χρειάζονται κατηχητικό, που ως όρος παραπέμπει σε θρησκευτικές δοξασίες με τις οποίες ουδεμία σχέση έχει η επιτροπή... "εκπαίδευση" χρειάζονται!


και βεβαίως - βεβαίως για να μην επιβεβαιωθεί ως φάρσα η επανάληψη της ιστορίας.

Η πολιτιστική επιτροπή ξέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου