Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MIGATO για την απόλυση εγκύου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου  από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έξω από τα γραφεία της MIGATO στον Άλιμο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 08:00 με αίτημα συνάντηση της  αντιπροσωπείας του Σωματείου με την εργοδοσία της εταιρίας και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα χωρίς όμως  να εισακουσθεί το αίτημα των παρευρισκομένων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι  εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το Σωματείο για την απόλυση της εγκύου συναδέλφου τους.

Όπως σημείωσαν τα μέλη του οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης.

Ψήφισμα έχει ήδη εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκδηλώθηκε σε βάρος της εργαζόμενης.


photo.php
Η καταγγελία του σωματείου

Ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας εκδηλώθηκε σε βάρος γυναίκας όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

Όπως αναφέρει το σωματείο, όταν εργαζόμενη στην MIGATO AE ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασής της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας.

«Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη.
Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροϊδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!»», αναφέρει το ΣΜΤ και προσθέτει:

«Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχει φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.

Εμείς τους απαντάμε ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει «κάθε συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε σχέση με το 2009, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις - κατάργηση του άθλιου καθεστώτος του Δελτίου παροχής υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου! Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία».

Πηγή: www.exitnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου