Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Ηλιούπολη: Ήπειρος- Άπειρος χώρα - Αφιέρωμα στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου στο "Ρυθμός Stage"

Ο “Ρυθμός Stage” φιλοξενεί για τέσσερις Δευτέρες (19, 26 Ιανουαρίου και 2, 9 Φεβρουαρίου) ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου.

Πρόκειται για την παράσταση “Ήπειρος- Άπειρος χώρα”, με άξονες το λόγο, την εικόνα και το τραγούδι σε κείμενα της Τζένης Σιούτη. Την παράσταση στολίζει μουσικά η παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα. Τα κείμενα διαβάζουν: η Εύα Ξεζωνάκη και ο Γιώργος Αγραφιώτης. Την επιμέλεια έχει η Τζένη Σιούτη.

“…πες το όπως θες! Ταξίδι πραγματικό ή φανταστικό, με τα μάτια , την ακοή, την αφή , την όσφρηση ή απλά με τα μάτια, τα αφτιά, τα αγγίγματα, τις μυρωδιές της ψυχής! Πες το έρωτα, αγάπη , πόνο, αποστέρηση, (…) ξενιτιά, τόπο μακρινό ή κοντινό, φύση, χώμα, νερό, πέτρα, γη, δική σου γη! Πες το μνήμη, σεβασμό στον άλλον, έγνοια, κοινωνικότητα, (…)
κληρονομιά που σε κάνει να νιώθεις άνθρωπος, να σέβεσαι τις αξίες και τις μνήμες κάθε ανθρώπου, τους τόπους των άλλων ανθρώπων, ξένων και δικών, τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του άλλου! Μουσική της ψυχής των ανθρώπων, του σεβντά, του μερακλώματος, της άποψης, γι’ αυτούς που είναι αλλά και γι’ αυτούς που έχουν φύγει”!  “Ήπειρος- Άπειρος χώρα”

“Στην ασχήμια του ψεύτικου ας αντιπαραθέσουμε την ομορφιά του αυθεντικού ”
 
Δευτέρα 19 και 26 Ιανουαρίου  2015
Δευτέρα 02 και 09 Φεβρουαρίου 2015
Ρυθμός Stage
Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 21.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
http://www.rythmosstage.gr/
Τηλ: 210 9750060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου