Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Χωρίς Καρνάβαλο οι φετινές απόκριες

Αισθητά περιορισμένες, αλλά πιο ακριβές οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παιδικά αποκριάτικα πάρτι το ένα στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό και το άλλο στην πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη. Επίσης περιλαμβάνει, τα
καθιερωμένα Κούλουμα στο γήπεδο μπάσκετ της οδού Μιλήτου στην Αργυρούπολη, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Θεόδωρου Γουρδουράκου, του επί δεκαετίες προέδρου του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου «Η Αργυρούπολη».

Από το φετινό πρόγραμμα απουσιάζουν το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, που γινότανε Σάββατο πριν την αποκριάτικη παρέλαση και ο Καρνάβαλος. Τα Κούλουμα επίσης που τα προηγούμενα χρόνια γιορτάζονταν και στις δύο κοινότητες του δήμου στο βουνό και στο αεροδρόμιο, φέτος θα γιορταστούν μόνο στο βουνό. Το κόστος των αποκριάτικων εκδηλώσεων ανέρχεται στις 4.367 €.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Μπούκας, εισηγητής της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη, άσκησε κριτική στην πρόταση της διοίκησης Κωνσταντάτου λέγοντας ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τρεις εκδηλώσεις και κοστίζει 4.367€, ενώ τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες εκδηλώσεις, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με πολύ μικρότερο κόστος.
 
Ανάφερε ως παράδειγμα την αποκριάτικη παρέλαση η οποία κάθε χρόνο παράσερνε σε γιορταστικούς ρυθμούς χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, ενώ για τα Κούλουμα σημείωσε πως είναι σωστό που τα φετινά Κούλουμα στο βουνό αφιερώνονται στη μνήμη του Θεόδωρου Γουρδουράκου, που τα διοργάνωνε επί δεκαετίες με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο, είναι όμως λάθος που καταργούνται τα Κούλουμα στο γήπεδο του μπέιζμπολ στην πρώην αμερικάνικη βάση που επίσης εορτάζονται πολλά χρόνια σε αυτό τον χώρο και είχαν ισχυρό συμβολισμό για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Την αντίθεσή του στην κατάργηση των Κούλουμων στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό εξέφρασε και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου εκ μέρους της παράταξης του Ευάγγελου Βαζαίου.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου