Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την Ελλάδα ρε γαμώτο…

Το τελεσίγραφο της Μέρκελ δεν έκφράζει απλώς τη σκληρή στάση του Βερολίνου απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, αλλά αποτελεί ακραία περιφρόνηση της βούλησης του ελληνικού λαού, όπως εκφράσθηκε στην εκλογική αναμάτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015, και κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας. 

Υπό το πρόσχημα της τήρησης των συμφωνιών που δεσμεύουν νομικά -κατά την άποψη της κυράις Μέρκελ-, τη χώρα, επιδιώκουν να επιβάλουν ένα οικονομικά αδιέξοδο και πολιτικά απαράδεκτο πρόγραμμα το οποίο καταδικάσθηκε από τον ελληνικό λαό, προτίθενται να επαναφέρουν σε πλήρη ισχύ τα μνημόνια και τη λιτότητα, που διαιωνίζουν και βαθαίνουν την ανθρωπιστική κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα-και είναι προς τιμήν της. «Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, δεδομένου ότι προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης... Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης» ξεκαθαρίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Το θέμα όμως της στάσης της κυρίας Μέρκελ δεν αφορά μόνον την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στην εκλογική αναμέτρηση ή, και εν γένει, τις πολιτικές του προτιμήσεις.

Δεν θα ανέμενε, βεβαίως, κανείς κάποια αντίδραση από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, από κοινού ή σε αγαστή συνεργασία με την κυρία Μέρκελ, υπήρξε επνευστής αυτού του προγράμματος. Οι βουλευτές, όμως, της ΝΔ, που κατά το Σύνταγμα λογοδοτούν μόνον στον ελληνικό λαό που τους εξέλεξε, ο απλός κόσμος της συντηρητικής παράταξης, οφείλει να αντισταθεί σε αυτή την πρόκληση.

“Οχι για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, όπως θα λέγαμε σε άλλες εποχές.

Πηγή: bluebig.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου