Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επ' αόριστον αναβολή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Την επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, της Foootball League και τον Βαγγέλη Τοπολιάτη. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα - «Είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή» .

επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα.

«Την άλλη Τετάρτη η κυβέρνηση θα ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων. Αν εξακολουθεί η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη Κυριακή» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη. Δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε όσα έχει εξαγγείλει. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στον χώρο του αθλητισμού είναι αδιανότητο να τα ανεχθούμε» τόνισε ο υφυπουργός.


Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής είχε προαναγγείλει την επ' αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άξονες στους οποίους ο υφυπουργός Αθλητισμού περιμένει άμεσα πρωτοβουλίες αφορούν στην μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες φιλάθλων αναγνωρισμένες από τις ΠΑΕ, δηλαδή θα πρέπει οι ΠΑΕ να δώσουν την έγκρισή τους εγγράφως και φυσικά να αναλαμβάνουν και την ευθύνη.


Επίσης, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δηλαδή την ταυτοποίηση της θέσης στο γήπεδο με το πρόσωπο, όπως και την λειτουργία των τουρνικέ και των καμερών ασφαλείας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπογράμμισε: ''Είχα μια συνάντηση με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Τους εξέφρασα τη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε παλιότερη συνάντηση είχαν συμφωνήσει μαζί μας στο κομμάτι αυτό. Θα συναντηθώ με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και στις 18.00 με τον Πρωθυπουργό, που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων''.

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε μετά τη συνάντηση: ''Είχαμε μια επικοιδομητική συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα που που συνέβησαν. Προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων. Εμείς είπαμε ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς.

Μαζί με τις ποινές των ομάδων, πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που είναι υπεύθυνες. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Superleague και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή ο Υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague την Τρίτη (24/2), αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή''.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου