Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Ντάλλας, ένας αγαπημένος σύντροφος έφυγε

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου έφυγε νωρίς από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Ντάλλας, αφού πάλεψε για ένα χρόνο με τον καρκίνο.
 
Ο Κώστας γεννήθηκε στα Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας το 1958. Γιος φτωχής αγροτικής οικογένειας, αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο ρίχτηκε στη βιοπάλη, βοηθώντας τον πατέρα του στα χωράφια και στα ζώα. 

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έφυγε από τα Παλιάμπελα και ήρθε στην Αθήνα. Εγκαταστάθηκε αρχικά στο Βύρωνα και στη συνέχεια στην Αργυρούπολη, στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού και μετά το γάμο του στο Μπραχάμι. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος αλλά και στην οικοδομή. Κράτησε στενή σχέση με τα Παλιάμπελα και τους Παλιαμπελιώτες τους οποίους εξυπηρετούσε με το φορτηγάκι του κάθε φορά που πήγαινε στο χωριό.

Ο Κώστας εντάχθηκε από νεαρός στο κομμουνιστικό κίνημα. Στην ηλικία των 16 χρονών έγινε μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Μαζί με άλλα μέλη του ΚΚΕ διαγράφηκε από την ΚΟΒ Ελληνικού το 2005 για τη συμμετοχή του στη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού με επικεφαλής το Χρήστο Κορτζίδη. Συνέχισε την πορεία
του σαν ανένταχτος κομμουνιστής, κρατώντας τις αρχές και την ιδεολογία του. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Παλιάμπελα.

Ο Κώστας, ενεργό μέλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού, πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση της παραλίας του Ελληνικού, στις δράσεις για το μητροπολιτικό πάρκο, στο άνοιγμα της 129 Π.Υ. αλλά και σε κάθε τοπική κινητοποίηση.


Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στο νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου.





Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου