Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αποκλειστικό: Βραδιά ενίσχυσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στις Βρυξέλλες

γράφει ο "απεσταλμένος μας" Γιώργος Κοκκίνης

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες με πολύ μεγάλη επιτυχία η βραδιά φιλανθρωπίας για την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να ενημερωθούν στο εξωτερικό οι Έλληνες και οι ξένοι για το σοβαρό ανθρωπιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα της Κρίσης.
 
Η βραδιά ξεκίνησε με βασικό ομιλητή τον γιατρό και διευθυντή του Ιατρείου Γιώργο Βήχα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν δεκάδες άνθρωποι, από αρκετές χώρες, όπως και οι βασικοί συντελεστές της εκδήλωσης.

Ο γιατρός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σ' όλη την Ελλάδα από εθελοντές γιατρούς, αλλά και απλούς πολίτες στον τομέα αυτό, ώστε να βοηθηθούν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομεία και φάρμακα. Μόνο το 2014, όπως τόνισε, έχουν εξυπηρετηθεί στο ΜΚΙΕ 30.000 συμπολίτες μας.

Σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά φέτος που η κυβέρνηση δέχτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο ως ισότιμο συνομιλητή αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς των εθελοντών και πως δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα των ανασφάλιστων πολιτών.

Η στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά του γιατρού Γ. Βήχα σε ένα περιστατικό το 2012, όταν έφεραν ένα υποσιτισμένο μωρό 5 μηνών στο Ιατρείο και του έδωσαν αντιβίωση, γιατί ψηνόταν στον πυρετό, κι αυτό άρπαξε την σύριγγα σαν να ήταν μπιμπερό και δεν το άφηνε απ τα χέρια του. Όπως ομολόγησε ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που είδε
υποσιτισμένο μωρό!

Στη συνέχεια οι διοργανωτές προχώρησαν σε δημοπρασία ελληνικών προϊόντων, προσφορά Ελλήνων μικροπωλητών του Βελγίου, ώστε να μαζευτούν κάποια χρήματα για ιατρικό υλικό.

Η βραδιά έκλεισε με όμορφα ρεμπέτικα τραγούδια, που ξύπνησαν στους ομογενείς μνήμες στιγμών από την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου