Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Σόι του Σόιμπλε


Τι θλιβερή παρέλαση κομμένων κεφαλών στις τηλεοράσεις μας αυτές τις ώρες. Ντροπή και πάλι ντροπή. Να στριμώχνονται Έλληνες πολιτικοί ποιος πρώτος και ποιος βαθύτερα θα σκύψει μπροστά
στο τελεσίγραφο του Σόιμπλε.

Να μας κουνούν το δάχτυλο να σκύψουμε όλοι, εν ονόματι του ρεαλισμού που μας έφερε ώς εδώ. Να διακηρύσσουν πόσο η καλή Ευρώπη έχει δίκιο απέναντι στην κακή Ελλάδα. Και να μοιρολογούν σαν τις Κασσάνδρες για το κακό που έρχεται οσονούπω αν η κυβέρνηση δεν βάλει μυαλό. Δεν σοβαρευτεί. Δεν μετανοήσει.

Παπαγαλάκια του Σόιμπλε με ελληνική ταυτότητα. Περί αυτού πρόκειται. Θέλει ο Σόιμπλε να εκφοβίσει, να εκβιάσει, να υποτάξει την ελληνική κυβέρνηση; Μαζί του κι αυτοί.

Επιτίθεται ο Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση ότι είναι ανεύθυνη; Μαζί του κι αυτοί. Ασμένως και ελληνοπρεπώς. Ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Παναγιωτόπουλος. Ανατριχίλα.

Και πρωτίστως ο Σαμαράς, που έβαλε την τζίφρα του στο κείμενο του ΕΛΚ κατά των ελληνικών θέσεων. Και τώρα ξαμολάει τους σμπίρους του στα παράθυρα να απαιτούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει την πολιτική που καταδικάστηκε στις εκλογές. Τόσο Έλλην. Και τόσο δημοκράτης.

Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη λέει στη δήλωσή του για το τελευταίο Eurogroup. Αλλά η κυβέρνηση πρέπει να μείνει στη διαπραγμάτευση, συμβουλεύει. Και η αποκαλυπτική κατακλείδα:

"Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση». 

Βλέπετε εδώ έστω μια λέξη για τη στάση των δανειστών; Μια παράκληση έστω για μετριοπάθεια προς αυτούς; Κάποια σκιώδη στήριξη στα ελληνικά αιτήματα; Κάποιο ξέφτι από τη γαλανόλευκη που τόσα χρόνια ανεμίζει ο Σαμαράς;

Μπα. Σόι του Σόιμπλε κι αυτός. Φωνή του κυρίου του. Εκείνος μιλάει για ανευθυνότητα. Αυτός καλεί σε υπευθυνότητα. Εκείνος απειλεί. Αυτός αναπαράγει την απειλή και φορτώνει τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά: "Για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα".

Είδατε τη φρασούλα του; Όχι για να τιναχτούν. Για να τα τινάξουμε! Όχι ο Σόιμπλε. Εμείς! Που πάει να πει ότι εμείς είμαστε οι υπαίτιοι για όσα θα μας βρουν...

Συμπέρασμα: Στώμεν καλώς. Με την κεφαλήν ελαφρώς κεκλιμένη εις ένδειξιν υπευθυνότητας, ου μην και συγνώμης. Στη γνωστή στάση Σαμαρά...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου